Skip to main content

Μήνυμα Eurogroup σε Ιταλία: Αλλάξτε τον προϋπολογισμό

Οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup «ενθάρρυναν την Ιταλία να αναθεωρήσει τη θέση της, και να τηρήσει τους συμφωνημένους κανόνες».

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν την ιταλική κυβέρνηση να αλλάξει τον προϋπολογισμό της σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup «ενθάρρυναν την Ιταλία να αναθεωρήσει τη θέση της, και να τηρήσει τους συμφωνημένους κανόνες».

Νωρίτερα, ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα ότι ιταλική κυβέρνηση θα απαντήσει, έως τις 13 Νοεμβρίου, στο αίτημα της Επιτροπής να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της.

O κ. Μοσκοβισί επεσήμανε πως η Κομισιόν θα συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα διαλόγου να συζητά με την Ιταλία για το ζήτημα αυτό και προσέθεσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, ο οποίος αναμένεται να εξηγήσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης πώς σκοπεύει να απαντήσει η Ρώμη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.