Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
x

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Επισκέφθηκε το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου ξεναγήθηκε από τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση

Μήνυμα στην Άγκυρα για σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Καστανιές Έβρου.

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Θράκη και τη Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου ξεναγήθηκε από τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση. Συνομίλησε επίσης με το προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τους στρατιώτες που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη το στρατιωτικό προσωπικό και εξήρε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ιδίως σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνουμε και στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας για σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες πάντα, όμως, στηρίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας: το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό, για τα εθνικά συμφέροντα, σημείο» είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του πρόσφεραν ως δώρο τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού είπε: «Κύριε Πρόεδρε, αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι είμαστε όλοι περήφανοι -από εμένα, που είμαι ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη- που υπηρετούμε σε αυτήν την εξαιρετικά ακριτική περιοχή, στη Θράκη. Το Δ' Σώμα Στρατού είναι το ισχυρότερο σώμα στρατού που διαθέτουμε, εκπέμπει πάντα ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής. Η εκπαίδευσή μας, η συντήρησή μας, η καθημερινή μας δραστηριότητα το επιβεβαιώνει αυτό. Και είμαστε δίπλα στους κατοίκους. Εδώ ξέρετε είμαστε ταυτισμένοι, ο στρατός και οι κάτοικοι είμαστε ένα.

» Το κάνουμε με μεγάλη χαρά, καταλαβαίνουμε την αξία αυτού που κάνουμε, να  είμαστε δίπλα στον κάθε κάτοικο εκπέμποντας αυτό το μήνυμα εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και αποτροπής. Να είναι σίγουροι ότι το Δ' Σώμα Στρατού θα εκτελέσει την αποστολή του και το ειρηνικό του έργο, αλλά και την υπηρεσιακή του αποστολή, γιατί είμαστε έτοιμοι, είμαστε υπερήφανοι και το κάνουμε και με χαμόγελο».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το τελωνείο των Καστανιών και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής-Επεξεργασίας-Εμπορίας Σκόρδου στη Νέα Βύσσα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ