Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΛΜΑ - ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εδραία πεποίθησή του ότι οι συνθήκες είναι απολύτως κατάλληλες για να μπορέσει να κάνει η χώρα άλμα προόδο.

Μήνυμα στους επενδυτές ότι «είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι εντός του 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας. Αυτό θα πρέπει να γίνει με μία ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες.

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις:

1. Μία πολιτική με χαμηλότερους φόρους που δεν θα διακινδυνεύει την μακροοικονομική ισορροπία

2. Διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις. «Ουδέποτε αναστείλλαμε τις μεταρρυθμίσεις και τώρα που τελειώνει η πανδημία θα πατήσουμε γκάζι»

3. Το τραπεζικό σύστημα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση και συζητάμε πλέον για το πώς θα χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία

Η χώρα πλέον είναι πολύ καλά τοποθετημένη για το αναπτυξιακό άλμα. «Να θεραπεύουμε το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι το αναπτυξιακό χάσμα που μας χωρίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη», είπε.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πάνω από 2 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την κατάρτιση. Μεγάλη πρόκληση είναι η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και η απομάκρυνση από ένα στερεότυπο που λέει ότι χρειάζεται ένα πτυχίο για την επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της εργασίας, υπάρχουν επαγγέλματα που δεν τους δίναμε ιδιαίτερη σημασία, τα οποία είναι απολύτως καθοριστικά για τη λειτουργία της κοινωνίας.

Η Ελλάδα έχει αρκετή αξιοπιστία ποια για να πετύχει τη μόνιμη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 22%.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο πρωθυπουργός είπε ότι μπορεί τώρα να πει με βεβαιότητα ότι «τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα». Οι προοπτικές είναι εξαιρετικά θετικές και υπάρχει το πλαίσιο. Το επενδυτικό κενό θα καλυφθεί τόσο με δημόσιες όσο και -κυρίως- από ιδιωτικές επενδύσεις.

«Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για άλμα προόδου, για να αφήσει η χώρα πίσω της μία πονεμένη δεκαετία και να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται στο διεθνή οικονομικό χάρτη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ