Skip to main content

Μήνυμα Μπάιντεν: «Φορέστε μάσκα, δωρεάν για όλους το εμβόλιο»

Ο νεοεκλεγείς για τον προεδρικό θώκο, Μπάιντεν, εμφανίστηκε ξανά ενωτικός και προέτρεψε στο μήνυμά του, όλους τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα

Μήνυμα προς όλους τους Αμερικανούς απηύθυνε προ ολίγου σε ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν, αφότου συνεδρίασε με την ειδική ομάδα κρούσης που έχει συγκροτήσει εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Ο νεοεκλεγείς για τον προεδρικό θώκο, Μπάιντεν, εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ενωτικός και προέτρεψε στο μήνυμά του, όλους τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

«Το να φοράμε τη μάσκα μας είναι το πιο ισχυρό μας όπλο ενάντια στην πανδημία, ανεξάρτητα από το τι ψηφίσαμε στις εκλγοές», τόνισε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως «το να φοράει κάποιος μάσκα, δεν αποτελεί πολιτική πεποίθηση, αλλά μπορεί να σώσει ζωές είτε τη δική μας είτε των γειτόνων μας, των φίλων μας, των δασκάλων των παιδιών μας».

«Ένα έθνος, μία αποστολή: η ήττα του κορωνοϊού»

Ο Τζο Μπάιντεν, επανέλαβε, όπως έκανε σε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία, πως είναι ένας πρόεδρος «για όλους τους Αμερικανούς». Στόχος της προεδρίας του, από 20ης Ιανουαρίου που αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα, είναι «να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες και να εξοπλίσουμε κατάλληλα τους υγειονομικούς».

Προσέθεσε δε, πως η μέριμνα για τις μειονότητες, θα αποτελέσει νούμερο 1 θέμα για το επιτελέιο του, καθώς «ο ιός μας χτυπάει όλους: Λατίνους, μαύρους, όλους». Εξάλλου, υπογράμμισε πως το εμβόλιο θα είναι «δωρεάν για όλους και θα διατεθεί στην κοινότητα σε επαρκείς ποσότητες».

Η διαχείριση της πανδημίας θα αποτελέσει προτεραιότητα του Δημοκρατικού προέδρου, καθώς στόχος του είναι, όπως ανέφερε «να πάνε τα παιδιά σχολείο με ασφάλεια και η αμερικανική οικονομία να ανθίσει και πάλι».

Ο Τζο Μπάιντεν, ήταν ξεκάθαρος πως ο εχθρός είναι ένας και κοινός και δεν είναι άλλος από τον νέο κορωνοϊό: «Φορέστε μάσκα, κρατήστε αποστάσεις. Θα κερδίσουμε τον κορωνοϊό αρκεί πρώτα ο καθένας μας να προστατεύεει τον εαυτό του και τους γύρω του», τόνισε.

Συμβούλεψε τους Αμερικανούς να παραμερίσουν τις διαφορές τους καθώς «ενωμένο, το έθνος μας, μπορεί να πετύχει τα πάντα».

«Με μία μικρή μας ενέργεια μπορούμε να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο», κατέληξε, ενώ εξέφρασε και τη λύπη του για όσους Αμερικανούς έχασαν τους ανθρώπους τους εξαιτίας της πανδημίας.