Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΟΝ ISIS: «ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας - Θα διασφαλίσουμε την ομαλή αποχώρηση των Αμερικανών από τη χώρα

Μήνυμα κατά του ISIS έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά το διάγγελμά του, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση και το αιματοκύλισμα κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Είναι μία δύσκολη μέρα», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπαίντεν για τους ανθρώπους που χάθηκαν μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ανάμεσα τους χάθηκαν και πολλοί Αμερικανοί πεζοναύτες του οποίους χαρακτήρισε «ήρωες» καθώς σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές καμικάζι στην προσπάθειά τους να σώσουν τις ζωές άλλων.

«Δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε αυτούς που ευθύνονται για τις επιθέσεις. Αυτό έδειξε ότι τρομοκράτες προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων από την χώρα. «Η αποστολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά δεν θα μας αποθαρρύνουν οι τρομοκράτες», πρόσθεσε, «η εκκένωση θα συνεχιστεί».

Εντολή για επίθεση σε εγκαταστάσεις του ISIS

«Έδωσα εντολή να χτυπηθούν οι εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αμερικανοί διοικητές έχουν όλα όσα χρειάζονται προς το παρόν, υπόσχομαι ότι θα τους χορηγήσω ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν», επισήμανε ο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις.

«Οι Ταλιμπάν δεν είναι καλοί, αλλά έχουμε κοινά συμφέροντα αυτή τη στιγμή. Βασιζόμαστε στο ενδιαφέρον τους για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, και αυτό μας συμφέρει γιατί θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε από τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται», υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι αν και εκατομμύρια Αφγανοί θα ήθελαν να φύγουν από τη χώρα και να έρθουν στις ΗΠΑ, θα ήταν αδύνατο να τους βγάλει όλους έξω.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ