Skip to main content

Μήνυμα Μπουτάρη για συμπράξεις πριν και όχι μετά τις εκλογές

Στις 31 Αυγούστου παραδίδω και από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Ενοχλημένος με την έλλειψη απαρτίας

Επιμένει στις συμπράξεις εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σε συνάντηση με δημοσιογράφους και παρουσία των αντιδημάρχων της διοίκησης εξέφρασε την επιθυμία του «οι οποίες συμπράξεις να εμφανιστούν πριν τις εκλογές και όχι μετά, που θα είναι κίνηση απροκάλυπτη πολιτικού πάρε-δώσε».

Επανέλαβε. πάντως, ότι έχει συμπάθεια προς την ομάδα του Πέτρου Λεκάκη.



«Εκτός από την συναισθηματική συμπάθεια προς την ομάδα Λεκάκη, δεν θα δώσω κάποια οδηγία, "πάτε εδώ-πάτε εκεί". Πρέπει να γίνουν συμπράξεις αλλά αυτοί θα αποφασίσουν ποιες θα γίνουν. Η ανάμειξή μου με την πολιτική σταμάτησε από τότε που ανακοίνωσα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Στις 31 Αυγούστου παραδίδω και από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο με την έλλειψη απαρτίας. «Εύκολο ή δύσκολο ο δήμος πρέπει να διοικηθεί. Έτσι και αλλιώς οι αποφάσεις θα αφορούν την καθημερινότητα. Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε δύο δημοτικά συμβούλια είναι εξαιρετικά λυπηρό και δείχνει μια αγωνία των υποψηφίων δημάρχων από τη μια μεριά, επειδή τρέχουν, και από την άλλη είναι ασέβεια προς τους ψηφοφόρους που τους ψήφισαν», σημείωσε.



Όπως ανέφερε, δουλειά των δημοτικών συμβούλων είναι να βρίσκονται στον δήμο μια φορά στις 15 μέρες. «Εάν δεν είναι, τότε γιατί να τους ψηφίσουν;», είπε.

Ο κ. Μπουτάρης διέψευσε δημοσιεύματα για στήριξη προς το κόμμα των Ελλήνων Ριζοσπαστών με αφορμή την υποψηφιότητα του πρώην γαμπρού του, Χάρη Καραπαναγιωτίδη. «Με ενόχλησε ότι δεν έχω καμία ιδεολογία ή συνάφεια με την πολιτική των Ελλήνων Ριζοσπαστών και λυπάμαι που ο ίδιος ο Σάββας Τσιτουριδης δέχτηκε να μεταχειρίζονται το όνομα μου», τόνισε.