Skip to main content

Μήνυμα Μπουτάρη στους υποψηφίους: Όχι στην αφισορύπανση

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι θα αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από την κατανομή των χώρων που διατίθενται στους συνδυασμούς κατά την προεκλογική περίοδο.

Μήνυμα να αποφύγουν τη ρύπανση κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και το τέλος αυτής έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο της διαπαραταξιακής σύσκεψης, που πραγματοποιείται σήμερα στο δημαρχείο, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

«Καταρχήν πρέπει να αποφύγουν την ρύπανση. Με το τέλος των εκλογών, οι ίδιοι να φροντίσουν για την αποκατάσταση της ευταξίας στην πόλη. Θα πέσουν και γκράφιτι επάνω, κάθε φορά αυτό γίνεται», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι θα αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από την κατανομή των χώρων που διατίθενται από τον δήμο Θεσσαλονίκης στους συνδυασμούς κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε παρέμβασή του στη συνέχεια στη σύσκεψη ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι αυτή τη φορά είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα καθώς στις 26 Μαΐου διενεργούνται εκλογές για τον δήμο, τους διαμερισματικούς συμβούλους, την περιφέρεια και τις ευρωεκλογές. «Οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί, στον δήμο είναι 22. Η κατανομή θα γίνει εξίσου, αυτή είναι η πρότασή μας. Να γίνουν πολιτισμένες εκλογές, να μην γεμίσουμε τραπεζάκια και αφίσες», τόνισε.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η σύσκεψη παρουσία 20 εκπροσώπων από τους συνδυασμούς του δήμου, πέντε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δεκαπέντε από τους συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις ευρωκλογές.

Ο δήμος θα διαθέσει συνολικά 406 διαφημιστικά στέγαστρα για την προβολή των συνδυασμών. Αρχική πρόταση είναι το 20% να διατεθεί για τις περιφερειακές εκλογές, το 40% για τις δημοτικές και το 40% για τις ευρωεκλογές.