Skip to main content

Μήνυμα νίκης από Μπάιντεν για Τζόρτζια: Φαίνεται πώς έχουμε πλειοψηφία

Ο Δημοκρατικός Ραφαέλ Γουόρνοκ προβλέπεται να κερδίσει μία από τις δύο έδρες της αμερικανικής Γερουσίας στις επαναληπτικές εκλογές.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα αισιόδοξος ότι ο Τζον Όσοφ θα νικήσει αφότου ο συνάδελφός του Δημοκρατικός Ραφαέλ Γουόρνοκ προβλέπεται να κερδίσει μία από τις δύο έδρες της αμερικανικής Γερουσίας στις επαναληπτικές εκλογές της Τρίτης.

Σε ανακοίνωσή του,  ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να εργαστεί μαζί και με τα δύο κόμματα για να αντιμετωπίσει την πανδημία της COVID-19 και να προχωρήσει τους διορισμούς στο υπουργικό του συμβούλιο, προσθέτοντας πως «φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια έδωσαν στους Δημοκρατικούς την πλειοψηφία στην αμερικανική Γερουσία».

O Ράφαελ Γoυόρνοκ φαίνεται ότι αναδεικνύεται νικητής στη «μάχη» για τη μία από τις δύο έδρες στη Γερουσία, ενώ πολύ κοντά στην εκλογή του βρίσκεται και ο Τζον Όσοφ, ο δεύτερος υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, τόσο το δίκτυο US TV όσο και το Associated Press έχουν κηρύξει ως πρώτο νικητή των δύο παράλληλων αναμετρήσεων τον Γούρνοκ , ο οποίος -εκτός απροόπτου- θα καταστεί ο πρώτος μαύρος Γερουσιαστής της Τζόρτζια και ο μόλις 11ος μαύρος Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Γερουσίας, οι Δημοκρατικοί χρειάζονται και την δεύτερη έδρα της πολιτείας, την οποία διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις ο Τζον Όσοφ, που στις 7.15 το βράδυ προηγείτο με 17.000 ψηφοδέλτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ