Skip to main content

Μήνυμα ανανέωσης από Κυριάκο: «Η Πολιτική... Αλλιώς»

Ο υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε χθες την κεντρική πολιτική ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Μια ομιλία... αλλιώτικη, όπως άλλωστε επιβάλλει και το σύνθημά του «Η Πολιτική Αλλιώς», πραγματοποίησε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» παρουσία εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Α' Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριάκος.

Στήριξη από Τσαραμπουλίδη
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Κυριάκου είπε πως είναι πολύ σημαντικό ότι ένας νέος άνθρωπος, δραστήριος, πετυχημένος, με προτάσεις και με όρεξη και διάθεση για δουλειά, συμμετέχει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Α' Θεσσαλονίκης. «Δεν τον γνώριζα προσωπικά. Ήρθε εθιμοτυπικά στο ΕΚΘ για συνάντηση, όπως έρχονται άλλοι υποψήφιοι και μας κέρδισε. Μας εντυπωσίασε με την σκέψη, την άποψή του, τις προτάσεις του για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαραμπουλίδης μιλώντας για τον Κυριάκο Κυριάκο. «Εύχομαι να εκλεγεί. Να το πάρουμε λίγο αλλιώς, γιατί αυτά που κάναμε φαίνεται πως δεν ήταν αποτελεσματικά, όπως αποδείχτηκε», κατέληξε ο κ. Τσαραμπουλίδης.

Κυριάκος: Σύγχονο και προοδευτικό κόμμα
 
Παίρνοντας το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του και τους λόγους που τον οδήγησαν στο να απαντήσει θετικά στην πρόταση της Φώφης Γεννήματα να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος σχολίασε πως από 18 ετών ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και είπε πως με την υποψηφιότητά του επιδιώκει να υπογράψει ένα νέο πολιτικό συμβόλαιο με κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σε κάθε γειτονιά.
 
«Θα ήθελα να έχω προλάβει να συζητήσω προσωπικά και με τους 16.000 πρόσφατους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής και να τους ευχαριστήσω για την επιμονή τους να στηρίζουν τον χώρο μας στις πιο δύσκολες εποχές του», τόνισε ο κ. Κυριάκος και ευχαρίστησε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που παρά τις αντίξοες πολιτικές συνθήκες, τις πλατείες των αγανακτισμένων και την αντιμνημονιακή ρητορική στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον χώρο.
 
Ο υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΑΛ Α' Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε ότι η εσωστρέφεια και το αυτομαστίγωμα στο ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ πρέπει να λάβουν τέλος και να ξεκινήσει η διαδικασία επανένωσης με την κοινωνία και τη βάση. «Ένα σύγχρονο, ανοικτό, προοδευτικό κόμμα οφείλει να έχει τις γρήγορες διαδικασίες αυτοκάθαρσης», σημείωσε και τόνισε: «οφείλει να έχει μόνιμα κανάλια για να επικαιροποιούν τη σχέση του με την κοινωνία».
 
Ο κ. Κυριάκος άσκησε έντονη κριτική στην καταστροφική, όπως είπε, πενταετία της διακυβέρνησης Καραμανλή, που έφερε τη χώρα στο χείλος της άτακτης χρεοκοπίας. Φταίνε, όμως, σημείωσε, και εκείνοι που «θα χόρευαν τις αγορές, αλλά τελικά χόρεψαν στο ταψί του Σόιμπλε, παίζοντας την Ελλάδα στα ζάρια, πηγαίνοντας την έξοδο από την κρίση μια επταετία πίσω», είπε.
 
Ο κ. Κυριάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου και σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που ανέδειξε η μεταπολίτευση.
 
«Είναι οι πρώτες εκλογές που δεν διεξάγονται με διλήμματα μνημονίου- αντιμνημονίου. Τώρα που οι εύκολες υποσχέσεις, οι τυφλές ελπίδες και οι επικοινωνιακοί τσαρλατανισμοί τελείωσαν, είναι εύφορο το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν έχει υπάρξει Δεξιά κυβέρνηση στον τόπο που δεν έβγαλε εξαγριωμένο κόσμο στους δρόμους μετά από ένα-δυο χρόνια. Για την ακρίβεια η μόνη δεξιά κυβέρνηση που κράτησε χρόνια, έβγαλε κυριολεκτικά τον κόσμο από τα σπίτια του, εξαθλιωμένο, άνεργο, ντροπιασμένο», σημείωσε ο κ. Κυριάκος. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ιδεολογικό αχταρμά, που περιλαμβάνει αριστερούς πλάι- πλάι στους κκ. Καμμένο, Κουίκ και Παπακώστα.
 
«Τώρα είναι η δική μας σειρά να πιστωθούμε το πολιτικό μας πλεονέκτημα: την υπευθυνότητά μας», σημείωσε.
 
Αναφερόμενος στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για απουσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απουσία κεντρικού σχεδίου ανάπτυξης που να συνδέει την αγορά εργασίας με τα Πανεπιστήμια, απουσία ενός μόνιμου φορέα, οριζόντιας συνεργασίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές της πόλης, την Περιφέρεια, τους Δήμους, το εργατικό κέντρο, τα επιμελητήρια. Ο κ. Κυριάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης ενός σχεδίου πλήρους αστικού επανασχεδιασμού με έμφαση στη δυτική είσοδο της πόλης, που αποτελεί την πρώτη οπτική πληροφορία που λαμβάνει ο επισκέπτης της πρωτεύουσας της Μακεδονίας. Έκανε επίσης λόγο για μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία της πόλης.
 
«Αυτή την πολιτική υπερασπίζομαι. Που δεν ψάχνει το πολιτικό όφελος, αλλά ικανοποιεί την ανάγκη μας για επίλυση μικρών, ορατών και εκνευριστικών προβλημάτων, που αλλάζουν την άποψη των πολιτών για την πολιτική. Αυτό το ενεργειακό και ψυχικό απόθεμα θέλω να βάλω στην πολιτική την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτός ο πολιτικός θέλω να γίνω, εκείνος που έχει μεγαλύτερα αυτιά απ' ότι στόμα και μεγαλύτερη διάθεση απ' ότι καρέκλα», σχολίασε ο κ. Κυριάκος.
 
Και συνέχισε: «βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί έμαθα στη ζωή μου να χτίζω ομάδες, να αντιστέκομαι στον λαϊκισμό, να βγαίνω εθελοντικά πρώτος στα λαϊκά δικαστήρια και στην οργή, ώστε να απορροφήσω μεγάλο κομμάτι της και να το επιστρέψω ως δημιουργικό διάλογο. Βρίσκομαι εδώ γιατί αντιμετώπισα παρασυστήματα, διαφθορά και εγκληματίες και βγήκα καθαρός. Γιατί αντιπαρατέθηκα υπεύθυνα, πολιτικά, έντιμα, αυστηρά, αλλά όχι ισοπεδωτικά. Βρίσκομαι εδώ γιατί είμαι υπερήφανος που ανήκω στο ΠΑΣΟΚ και την υπερηφάνεια αυτή θέλω να βοηθήσω να την ξαναβρεί όποιος αισθάνεται ότι την έχει χάσει» τόνισε. «Βρίσκομαι εδώ γιατί ξέρω να συμβάλλω στη δημιουργία success stories με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αναβαθμίζουν τη φήμη και το κύρος της» είπε ο κ. Κυριάκος.
 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΑΛ Α΄ Θεσσαλονίκης εστίασε στην ανάγκη αναγέννησης του προοδευτικού, κεντροαριστερού πόλου και συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο η πολιτική δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην σκηνή ανέβηκαν συνυποψήφιοι του κ. Κυριάκου τους οποίους κάλεσε ο ίδιος προσωπικά.
 
Μεταξύ άλλων στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κυριάκου Κυριάκου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και Γιώργος Δημαρέλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη", Σπύρος Βούγιας, η υποψήφια βουλευτής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Χρύσα Αράπογλου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαδούλης, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι του αθλητισμού, της τέχνης, του πολιτισμού και των ΜΜΕ, στελέχη του ΚΙΝΑΛ κ.ά.