Skip to main content

Μήνυμα πανστρατιάς και νίκης έστειλε ο Δημήτρης Σταμάτης

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών ο υποψήφιος βουλευτής επανέλαβε τη θέση του ότι, όσον αφορά τους πολίτες, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Μήνυμα πανστρατιάς και νίκης έστειλε χθες από την Καλαμαριά, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Δημήτρης Σταμάτης.

«Είμαι συγκινημένος από την προσέλευσή σας, κάτω από πραγματικό καύσωνα. Σήμερα θα τα πούμε όλα», είπε ενώπιον πλήθος κόσμου πριν αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες –εθνικά θέματα, οικονομία, εξωτερική πολιτική, άμυνα, κρίση θεσμών, ασφάλεια, προσφυγικό κλπ.

«Ξεκινάμε από το πιο σημαντικό», είπε εμφατικά ο κ. Σταμάτης στην αρχή της ομιλίας του: «Δεν ξεχνάμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Πως την ιστορία της, που ‘έγραψαν’ με αίμα ήρωες, δεν μπορεί να την παραγράψει κανείς -ούτε οι βουλευτές που σύρθηκαν για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή είναι η πραγματική Ιστορία της πατρίδας μας, η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτή είναι η βαριά κληρονομιά μας, που ακολούθησα, ακολουθώ και θα ακολουθώ πάντα. Είναι αυτή που δυστυχώς ξέχασαν ορισμένοι, όπως ο κ. Τσίπρας για να εισπράξει την ευγνωμοσύνη της κ. Μέρκελ και τον έπαινο του κ. Σόιμπλε, ο οποίος είπε σήμερα ότι ο κ. Τσίπρας στο Μακεδονικό συμπεριφέρθηκε ως statesman, ως σοβαρός πολιτικός. Ασφαλώς, όταν κάνεις τα κέφια των άλλων, έχουν πολλά ωραία λόγια να σου πουν».

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σόιμπλε ξέχασε και τους άλλους λόγους για τους οποίους ευγνωμονεί τον κ. Τσίπρα. Το υπερταμείο που παρέδωσε, την υποθήκευση για εκατό χρόνια της εθνικής μας περιουσίας. Έκανε δηλαδή ό,τι αρνήθηκε να κάνει η δική μας κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί παρέδωσε τις τράπεζες σε ξένες διοικήσεις, αύξησε τον ΦΠΑ που είχε μειώσει η δική μας κυβέρνηση χτυπώντας τα πιο φτωχά εισοδηματικά στρώματα, αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά. Ο κ. Σόιμπλε μπορεί να λέει ότι ο κ. Τσίπρας είναι statesman, εμείς εδώ τον λέμε delivery boy».

Στη συνέχεια, ο κ. Σταμάτης έκανε λόγο για το διακύβευμα των εκλογών, το κρίσιμο ερώτημα εάν την επόμενη ημέρα θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και –με ιδιαίτερη αναφορά στη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και την άρνησή της να συμμετάσχει ς σε κυβερνητικό σχήμα την επομένη των εκλογών. «Το ερώτημα αν θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση και πολιτική σταθερότητα μετατρέπεται αυτόματα στο αν θα έχουμε αυτοδυναμία ή όχι», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα των εκλογών ο  υποψήφιος βουλευτής επανέλαβε τη θέση του ότι, όσον αγορά τους πολίτες, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι: «Ανεξάρτητα από ποιο κόμμα προέρχονται και ψήφισαν, την επομένη των εκλογών έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες απαιτήσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφορικά με τις αλλαγές που θέτει σε προτεραιότητα η ΝΔ, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να αλλάξουμε πολλά. Θα ξεκινήσουμε από την καθημερινότητά μας και την ανομία, την τρομοκρατία σε βάρος των Ελλήνων πολιτών στους δρόμους και στα σπίτια. Στα πανεπιστήμια και στα μαγαζιά. Το να λυμαίνονται το χώρο των πανεπιστημίων ομάδες παρανόμων κουκουλοφόρων τελειώνει την πρώτη εβδομάδα με την κατάργηση του ασύλου. Για την ανάπτυξη, θα  εργαστούμε ώστε να προκύψουν οι συνθήκες που θα φέρουν δουλειές και υψηλότερα μεροκάματα. Θα μειώσουμε τους φόρους, θα σπάσουμε τα δεσμά της γραφειοκρατίας».  

Ο κ. Σταμάτης έκλεισε την ομιλία του κάνοντας  σύντομη αναφορά στην εμπειρία του και τις θέσεις ευθύνης τις οποίες κάλυψε με επιτυχία: «Έζησα δυόμισι χρόνια υπό το καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα και κρίσιμες αποφάσεις. Η συσσωρευμένη πείρα στη διαχείριση και την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και η εμπειρία που απέκτησα από πολύ σημαντικά πόστα της δημόσιας διοίκησης -άλλοτε ως διοικητής της πολιτικής  αεροπορίας άλλοτε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου μεταφορών, της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πιστεύω ότι μου έχουν δώσει τη δυνατότητα να φανώ χρήσιμος και στην πατρίδα και στον τόπο μου. Ζητώ για ακόμη μια φορά τη στήριξη σας. Το ψηφοδέλτιο μας έχει πολλά και ικανά άτομα να διαλέξετε και σας ζητώ να είμαι ένας από αυτούς».