Skip to main content

Μήνυμα Παυλόπουλου προς την Άγκυρα από την Ορεστιάδα

Στέλνουμε σε όλα τα γειτονικά κράτη πριν απ' όλα το μήνυμα της ανυπόκριτης φιλίας και της χωρίς καμία υστεροβουλία καλής γειτονίας, είπε ο ΠτΔ

 

Μήνυμα φιλίας προς όλα τα γειτονικά κράτη, αλλά και ταυτόχρονα ανυποχώρητης αποφασιστικότητας της Ελλάδας να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την ακριτική Ορεστιάδα του Νομού Έβρου, την οποία επισκέπτεται.

«Από την ακριτική Ορεστιάδα, αυτή την ιερή μέρα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων στέλνουμε σε όλα τα γειτονικά κράτη πριν απ' όλα το μήνυμα της δημιουργικής και ανυπόκριτης φιλίας και της χωρίς καμία υστεροβουλία καλής γειτονίας», τόνισε ο Πρόεδρος.

«Στέλνουμε όμως προς την ίδια κατεύθυνση και το μήνυμα της ανυποχώρητης αποφασιστικότητάς μας να υπερασπιστούμε ως Ελλάδα, αλλά και ως συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, την εδαφική μας ακεραιότητα και την κυριαρχία μας, άρα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με γνώμονα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο και με έμφαση στην άνευ όρων πιστή εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη λιτανεία της εικόνας των Αγ. Θεοδώρων.