Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΠΕΔΚΜ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει δημόσια συγχαρητήρια και ευχαριστίες για τους αγώνες των παιδιών μας στα σύνορα

Τα δημόσια συγχαρητήρια και ευχαριστίες για τους αγώνες όσων βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔΚΜ,«παρακολουθεί με προσοχή όλες αυτές τις ημέρες τις κρίσιμες εξελίξεις στον Έβρο, στο ακραίο φυλάκιο της Ελλάδας και της Ευρώπης που ξεχειλίζει από το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής».

«Η ΠΕΔΚΜ, το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους 38 δήμους των 7 νομών της κεντρικής Μακεδονίας, και προσωπικά ο πρόεδρός της Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εκφράζουν δημόσια συγχαρητήρια και ευχαριστίες για τους αγώνες των παιδιών μας στα σύνορα. Για τον στρατό, την αστυνομία, την εθνοφυλακή και την πυροσβεστική που ακατάπαυστα και πεισματικά δίνουν μάχη για να κρατήσουν τα σύνορά μας απαραβίαστα.

Είναι ταυτόχρονα συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, των περήφανων ακριτών μας, που από το υστέρημά τους προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους φρουρούς των συνόρων μας, που μας προστατεύουν και μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς». 

«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο αυτό το διάστημα με τις αυτοδιοικήσεις της περιοχής και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Βασίλη Μαυρίδη, δήμαρχο Ορεστιάδος, ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε όσους φυλάσσουν Θερμοπύλες. Θεωρούμε χρέος μας να εμψυχώσουμε όσους μένουν ξάγρυπνοι στο καθήκον. Ενώνουμε δυνάμεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σαν μια γροθιά ενωμένοι. Μαζί με τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ψαρά και τη νοικοκυρά του Έβρου με το υψηλό φρόνημα και τα αγνά τους συναισθήματα. Όλοι τους παράδειγμα προς μίμηση μίας Ελλάδας για την οποία είμαστε υπερήφανοι!», τονίζει στον σχετικό χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ