Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Η βασίλισσα Ελισάβετ σκοπεύει να αναπτερώσει το ηθικό και να συσπειρώσει τους Βρετανούς πολίτες απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

Το βράδυ της Κυριακής θα μεταδοθεί μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ, με αφορμή τον κορωνοϊό. Με αυτό σκοπεύει να αναπτερώσει το ηθικό και να συσπειρώσει τους Βρετανούς πολίτες απέναντι στην πανδημία.

Θα είναι ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας - πέρα από τα τυπικά της μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα - στο οποίο αναμένεται να απευθύνει έκκληση ενότητας και να τονίσει ότι «μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, μαγνητοσκόπησε από τις 19 Μαρτίου το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο.

Αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, και να αποτίσει φόρο τιμής στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ