Skip to main content

Μήνυμα της ΕΣΗΕΜΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι για τον δημοσιογραφικό κόσμο σταθερό σημείο αναφοράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ.

Η ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και η προστασία της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού αποτελούν αναντικατάστατους όρους της δημοκρατικής συνθήκης που υπερασπίζεται το πνεύμα του Πολυτεχνείου, αναφέρει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), σε μήνυμά της για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Είναι συλλογική ανάγκη να αγωνιστούμε όσο πιο σθεναρά μπορούμε για να διασφαλίσουμε τους όρους που επιτρέπουν να φτάνει σε όλους ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι για τον δημοσιογραφικό κόσμο σταθερό σημείο αναφοράς στη σημασία που έχει το αγαθό της ελευθερίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και η προστασία της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού αποτελούν αναντικατάστατους όρους της δημοκρατικής συνθήκης που υπερασπίζεται το πνεύμα του Πολυτεχνείου.

Είναι συλλογική ανάγκη να αγωνιστούμε όσο πιο σθεναρά μπορούμε για να διασφαλίσουμε τους όρους που επιτρέπουν να φτάνει σε όλους ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση.
Η συμμετοχή του δημοσιογραφικού κόσμου στις εκδηλώσεις του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ένας από τους τρόπους να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία ότι χωρίς αξιόπιστη δημοσιογραφία η δημοκρατία περιορίζεται.