Skip to main content

Μήνυμα του 112 στους Θεσσαλονικείς για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο

Έκτακτη ενημέρωση από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν το επόμενο 48ωρο

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Και η Θεσσαλονίκη στο μάτι της κακοκαιρίας με κεραυνούς και καταιγίδες

Το μήνυμα προειδοποιεί για τις καταιγίδες, τις ραγδαίες βροχοπτώσεις και τους κεραυνούς που αναμένονται το επόμενο 48ωρο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτιό της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν, σύμφωνα με την ΕΜΥ και τη Χαλκιδική, την Πιερία και την Ημαθία.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων. «Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών», τονίζεται χαρακτηριστικά


Αναλυτικά το μήνυμα:

Mήνυμα μέσω του 112 έστειλε στις 13:45 η Πολιτική Προστασία για το επόμενο 24ωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και στη Χαλκιδική.

Μήνυμα έλαβαν και όσοι βρίσκονται στις Σέρρες αλλά και γενικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά Βορείου Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες αλλά και σε περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Νωρίτερα σήμερα καταρρακτώδης βροχή και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν περιοχές της νότιας Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

Επίσης, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ με ισχύ από σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Τονίζεται πως το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ αποτελεί και ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας οι αρμόδιοι φορείς.

Ήδη η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Στις 13:45 χτύπησαν τα κινητά στη Λάρισα

Και οι κάτοικοι της Λάρισας έλαβαν το σχετικό προειδοποιητικό sms από το 112 προκειμένου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις το επόμενο 48ωρο, καθώς θα εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.