Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΜΗΝΥΜΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ: ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ενδεχόμενη είσοδος στο επίπεδο επιτήρησης 4 συνεπάγεται μέτρα με χαρακτηριστικά lockdown, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Μήνυμα για καθολική και πιστή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού έστειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή Ενότητα Σερρών παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

«Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στις Σέρρες είναι επιθετική και απαιτεί καθολική και πιστή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, όπως προβλέπονται από το επίπεδο επιτήρησης 3 (πορτοκαλί συναγερμός), στο οποίο έχουν μπει οι Σέρρες τις τελευταίες μέρες. Ενδεχόμενη είσοδος στο επίπεδο επιτήρησης 4 (κόκκινος συναγερμός) συνεπάγεται μέτρα με χαρακτηριστικά lockdown το οποίο πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε, διότι θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία. Γι’ αυτό καθένας μας πρέπει να τηρήσει πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, η κατάσταση, ειδικά στον δήμο Σερρών, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, διότι πάνω από το 90% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται μέσα στην πόλη των Σερρών».

«Κατανοώ ότι έχουμε όλοι κουραστεί από τα συνεχόμενα μέτρα, είμαστε όμως όλοι υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία και γι’ αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους να κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια μαζί. Ευρεία χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων και πιστή εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής είναι τα μόνα όπλα μας σε αυτή τη μάχη. Είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό τον εφιάλτη. Είναι στο χέρι μας να δούμε τις επόμενες μέρες τα κρούσματα να μειώνονται αντί να αυξάνονται και να επιστρέψουν οι Σέρρες στο ‘κίτρινο’ και γιατί όχι στο ‘πράσινο’», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «η παρουσία μας εδώ δεν είναι για να επιβληθεί κάποιο lockdown, αλλά για να εξετάσουμε πώς θα τηρηθούν με αποτελεσματικότητα τα μέτρα που προβλέπονται από το επίπεδο επιτήρησης 3, στο οποίο μπήκαν οι Σέρρες» (δείτε εδώ).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, στο Διοικητήριο Σερρών. Εκτός των κ.κ. Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης και Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας Δημήτρης Μπαλακτσής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ