Skip to main content

Θεοχάρης: Σημαντικός ο τουρισμός για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η πόλη για αυτόν

Ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η πόλη είναι σημαντική για τον τουρισμό, το μήνυμα του Θεοχάρη μετά τη συνάντηση με Ζέρβα

Το μήνυμα ότι ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ότι η Θεσσαλονίκη ειναι σημαντική για τον τουρισμό, έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Επισήμανε ότι τα μηνύματα για τη νέα τουριστική σεζόν είναι συγκρατημένα αισιόδοξα, αναγνωρίζοντας ότι η χρονιά που είναι μπροστά μας είναι δύσκολη αλλά η χώρα ξεκινά από μια καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι. «Ο λόγος που βρισκόμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο φέτος είναι γιατί το brand της χώρας μας έχει ενισχυθεί, κυρίως λόγω της προσπάθειας του λαού μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και της προσπάθειας της τουριστικής βιομηχανίας με την υπευθυνότητα που έδειξε», τόνισε.

«Θυμίζω πως βραβευτηκαμε ως η καλύτερη χώρα στη διαχείριση της πανδημίας όσον αφορά τον τουρισμό, και αυτό είναι μια σφραγίδα που χρησιμοποιούμε και αξιοποιούμε. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το σημείο που βρισκόμαστε τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού.



Πρόσθεσε πως χρειάστηκε πολλή προσπάθεια, δουλειά και συνεργασία ξεκινώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση, το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.

Χαρακτήρισε θετικά τα νέα της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικού προορισμού. «Η Θεσσαλονίκη δικαίως διεκδικεί τον τίτλο της πόλης της γαστρονομίας και φυσικά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας σε πολλαπλά επίπεδα» ανέφερε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την ελπίδα ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. «Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να είμαστε και εμείς πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι αλλά και οι συνθήκες να είναι πολύ καλύτερες για την πόλη μας, για τη Χαλκιδική, την Πιερία, για όλη την Κεντρική Μακεδονία», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληροφορήθηκε από τον κ. Θεοχάρη πως έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για την ομαλή διέλευση, οδικώς, των Βαλκανίων επισκεπτών.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία πηγαίνει πολύ καλά με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, λέγοντας ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 3η θέση στην ηπειρωτική Ελλάδα σε επίπεδο εμβολιασμών.

Τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη ότι έχει προκριθεί για την αναγνώρισή της ως γαστρονομικός προορισμός από την UNESCO.

Επίσης ο δήμαρχος, μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του για θέματα αναπηρίας κ. Γιάννη Κατσούρα, έθεσε στον κ. Θεοχάρη το ζήτημα του αναπηρικού τουρισμού και όλα όσα πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα μας να είναι ιδανικός προορισμός για άτομα με προβλήματα προσβασιμότητας.



Μετά τη Θεσσαλονίκη ο κ. Θεοχάρης θα επισκεφθεί το τελωνείο του Προμαχώνα.