Skip to main content

Μήνυση ΧΑ κατά της παράστασης «Η ώρα του Διαβόλου» - Τι λέει ο Λαγός

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου εκπρόσωποι του κόμματος «Χρυσή Αυγή».

Μήνυση κατά των συντελεστών της θεατρικής παράστασης «Η ώρα του Διαβόλου» κατέθεσαν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής σήμερα το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου.

Στη μήνυση οι βουλευτές ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των συντελεστών της παράστασης, διότι όπως αναφέρουν βρίζουν τον Θεό. Τη μήνυση υπογράφουν οι βουλευτές Λαγός, Γρέγος, Χατζησάββας, Σαχινίδης και Ματθαιόπουλος.

Η δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως από την περασμένη Τετάρτη εθνικιστικές οργανώσεις, όπως η Πατριωτική Ένωση Πολιτών Ωραιοκάστρου, ο Ιερός Λόχος και οι Φίλοι της Μονής Εσφιγμένου, πραγματοποιούν κάθε βράδυ διαμαρυρία, έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον όπου ανεβαίνει η παράσταση. 

Δυναμικό «παρών» δίνουν στην αποψινή διαμαρτυρία βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες, και μάλιστα Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και  μάλιστα είμαστε η πλειοψηφία στην πατρίδα μας. Δεν θα τους χαρίσουμε τίποτα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει όχι όμως να βεβηλώνει και να γελοιοποιεί τα ιερά και τα όσια ενός ολόκληρου έθνους. Θα είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε για την ορθοδοξία μας» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, βουλευτής της ΧΑ ερωτηθείς για το μήνυμα της σημερινής διαμαρτυρίας.

 

 

Η παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου» του Φερνάντο Πεσσόα, παρουσιάζεται έως και αύριο, Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Τον Διάβολο, τον ήρωα του Πεσσόα, ερμηνεύει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Αποστολόπουλου, ο Γιώργος Χρανιώτης. Δίπλα του στο ρόλο της Μαρίας, η Ευγενία Σαμαρά.