Skip to main content

Μήνυση από Δανιηλίδη στην εισαγγελέα για την ελλιπή αστυνόμευση

Στη μηνυτήρια αναφορά ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου για τα θέματα της αστυνόμευσης

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης για «ελλιπή αστυνόμευση» στην περιοχή και για τα «αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας».

Σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από συμβούλους του και κατοίκους επισκέφθηκε την προϊσταμένη Εισαγγελέα Εφετών, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά, η οποία συνοδευόταν υπόμνημα με τις περίπου 2.500 υπογραφές κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Δανιηλίδης στην μηνυτήρια αναφορά του στρέφεται κατά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατά τη συνάντησή του με την Εισαγγελέα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην περιοχή, την οποία τη χαρακτήρισε «τραγική».

Στη μηνυτήρια αναφορά ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου καθώς και για όσα διαπιστώσουν οι εισαγγελικές αρχές κατά τη διεξαχθείσα έρευνα. Επίσης ζητά να διενεργηθεί κάθε νόμιμη πράξη με την κατεπείγουσα συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων αρμοδίων αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση.

«Δυστυχώς στον δήμο μας, τα τελευταία χρόνια, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εγκληματικά περιστατικά, αφού άγνωστα κακοποιά στοιχεία δρουν ανεξέλεγκτα με αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες, κατοικίες, καταστήματα και διάφορα δημοτικά κτήρια», επισημαίνεται στο έγγραφο που κατατέθηκε.

Ο κ. Δανιηλίδης στην μηνυτήρια αναφορά του κάνει λόγο για ελλιπέστατη έως και ανύπαρκτη αστυνόμευση και τροχαία στον δήμο, όπως επίσης και για μηδενική παρουσία αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά και για μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών, γεγονός που αποθρασύνει τους κακοποιούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Α.Τ. Συκεών – Νεάπολης παραμένει αποδεκατισμένο καθώς λειτουργεί με πολύ λιγότερο προσωπικό.  

«Ο δήμος μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Η σημερινή συνάντηση στην Εισαγγελία ήταν μια στάση, ένας ενδιάμεσος κρίκος. Η επόμενη κίνηση είναι να απευθυνθούμε προσωπικά στην ίδια την υπουργό, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχουμε ζητήσει συνάντηση. Το θέμα της εγκληματικότητας αφορά του 100.000 κατοίκους μας, τα δύο Αστυνομικά Τμήματα είναι αποδεκατισμένα, το προσωπικό δεν επαρκεί», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Δανιηλίδης.

Όπως ανέφερε, δήμος και κάτοικοι «απαιτούν να επανέλθουν όσοι παρατύπως μετακινήθηκαν σε διάφορες άλλες υπηρεσίες, υπουργεία, να υπάρχει καινούργιος εξοπλισμός διαθέσιμος για την περιοχή, να υπάρχουν πεζές περιπολίες σε 24ωρη βάση και να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή νέου κτηρίου σε περιοχή που έχουμε υποδείξει για τους αστυνομικούς και τους πολίτες». «Το αίσθημα ασφάλειας πρέπει να το επαναφέρουμε στους πολίτες μας», ξεκαθάρισε ο κ. Δανιηλίδης.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών έχει καταθέσει πρόταση για αγορά περιπολικών και μοτοσικλετών, με την προϋπόθεση να διατεθούν μόνο για την περιοχή του δήμου.

Τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Δανιηλίδης είχε επισκεφθεί για το θέμα τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη, ζητώντας ενίσχυση της αστυνόμευσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Εξαιτίας των κρουσμάτων οι κάτοικοι στην περιοχή του δήμου είναι ανάστατοι. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, εκτός από τις υπογραφές που συγκέντρωσαν, να δημιουργήσουν μια ομάδα στο viber προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα μεταξύ τους για τα περιστατικά (δείτε εδώ).