Skip to main content

Μήνυση για δολιοφθορά στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης κατέθεσε ο Παππάς

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για «ενέργειες αγνώστου ή αγνώστων προσώπων που συνιστούν εκ προθέσεως παράνομη δολιοφθορά».

Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς καταγγέλλοντας δολιοφθορά στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης. Το παρασκήνιο της φερόμενης ως υπόθεσης δολιοφθοράς αποκάλυψε με δημοσίευμά της η Voria.gr.

«Πρόκειται για γεγονότα που ανέδειξαν πρακτικές ιδιαίτερα επικίνδυνες όχι μόνο για το αμαξοστάσιο αλλά και για τις ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε μια παρέμβαση στο σύστημα πυρασφάλειας, η οποία το αδρανοποίησε και κινδυνεύαμε σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί για την κατάσβεσή της. Σκεφτείτε αν γινόταν αυτό τι θα συνέβαινε σε ένα αμαξοστάσιο που έχει πολλά εύφλεκτα υλικά» ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Παππάς.

Στη μήνυση γίνεται λόγος για «ενέργειες αγνώστου ή αγνώστων προσώπων που συνιστούν εκ προθέσεως παράνομη δολιοφθορά» και ζητείται από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστούν υπαίτιοι και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το άρθρο 275 του Ποινικού Κωδικού καθώς και να διευρυνθεί οποιοδήποτε άλλο αδίκημα που  ενδεχομένως έχει τελεστεί.

Ερωτηθείς για το αν έχει υποψίες ότι πίσω από την δολιοφθορά κρύβονται εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ο κ. Παππάς δήλωσε ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ, για να «αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».



Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Σαχλαμάρες όσα λέει η διοίκηση

«Νομίζω ότι όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Πολλά πιο σοβαρά προβλήματα ταλαιπωρούν τον Οργανισμό» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Τους είχε πιάσει μια τρεμούρα να βγάλουν όλα τα λεωφορεία έξω. Φτάσαμε να έχουμε μια στιγμή 400 λεωφορεία έξω άσχετα με το αν έχουν πρόβλημα ή όχι. Ξαφνικά ήρθε ένας κορεσμός» τόνισε ο προέδρος εργαζομένων του Οργανισμού, λέγοντας στη συνέχεια ότι σήμερα στους δρόμους της πόλης βγήκαν 310 λεωφορεία, αριθμός ο οποίος μειώνεται δραματικά τα μεσημέρια λόγω βλάβης στα κλιματιστικά των οχημάτων.

Τέλος, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε ότι και το Συνδικάτο έχει βάλει τότε ανθρώπους του να διεξάγουν έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί ένα ευσταθούν οι καταγγελίες του προέδρου του ΟΑΣΘ.

Διαβάστε απόσπασμα από την αναφορά του τεχνικού ασφαλείας του αμαξοστασίου Σταυρούπολης όπως τη δημοσίευσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ σε σχετική ανακοίνωση: