Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΗΝΥΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΕ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Αφορμή για τη μήνυση του Δημήτρη Παπαδημούλη ήταν ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του ευρωβουλευτή.

Μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ, αντικείμενο της μήνυσης είναι ανάρτηση της μηνυόμενης στο Τwitter στις 13 Ιουνίου, στην οποία, με ετικέτα-hashtag «Παπαδημούπολη», ανέφερε για την περιουσιακή του κατάσταση: «Αυτό που έχει στρέψει τον κόσμο μακρυά από την πολιτική, είναι ότι οι άνθρωποι σαν τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαδημούλη και πολλούς άλλους, πως μπήκαν «ξυπόλητοι» στην πολιτική και σε λίγα χρόνια βρέθηκαν με κολοσσιαίες περιουσίες, με κάποιον τρόπο».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή,  το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιεί η κ. Λατινοπούλου τον ταυτίζει με πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για οικονομικά αδικήματα, ενώ η διαφάνεια της περιουσίας του όσο και της οικογένειας του, είναι ανελλιπής από την πρώτη στιγμή της πολιτικής του πορείας μέχρι και σήμερα.

Ο μηνυτής αναφέρει πως «οποιαδήποτε προσωπική μου ενασχόληση και ανάμειξη με έτερες πηγές εισοδήματος, έγκειτο πάντοτε στα νόμιμα και επιτρεπτά όρια βάσει της ιδιότητάς μου. Επομένως, καθίσταται σαφές ότι μοναδικός στόχος της εναγομένης με την επίδικη δημοσίευσή της, ήταν τόσο η απόκρυψη της αλήθειας, όσο και η κατασυκοφάντηση του προσώπου μου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ