Skip to main content

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στις φυσικές καταστροφές αλλά και στους πολέμους και τις τρομοκρατικές ενέργειες, που μαζί με την οικονομική κρίση συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα για τον πλανήτη, αναφέρεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στην καταστροφή που συντελέστηκε στην Ιαπωνία αλλά και στους πολέμους και τις τρομοκρατικές ενέργειες, που μαζί με την οικονομική κρίση συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα για τον πλανήτη, αναφέρεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στο πασχαλινό μήνυμά του.

Ο κ. Βαρθολομαίος τονίζει ότι παρά την πίεση των «φυσικών και πνευματικώς κακών δυνάμεων», η Ανάσταση του Χριστού παρέχει στους πιστούς χριστιανούς την βεβαιότητα και σε όλους τους ανθρώπους την δυνατότητα της υπέρβασης των δυσμενών επακόλουθων των φυσικών καταστροφών και των ψυχικών εκτροπών.

Ο Oικουμενικός Πατριάρχης αναφέρεται, στο μήνυμά του, στην «υπερφίαλη ανθρώπινη διάνοια», όπως τη χαρακτηρίζει, που επιχειρεί να τιθασεύσει τις απείρως μεγαλύτερες δυνάμεις των φυσικών φαινομένων.

Παράλληλα, τονίζει ότι όλα αυτά δεν είναι ανεξάρτητα «της πνευματικής εκτροπής του ανθρώπινου γένους».

«Τα σημεία της εκτροπής, όπως η πλεονεξία, η απληστία, ακόρεστος επιθυμία του πλούτου» σε συνδυασμό με την αδιαφορία για την φτώχεια των πολλών, την οποία επιφέρει ο υπέρμετρος πλουτισμός των λίγων, δεν φαίνονται για τους φυσικούς επιστήμονες να έχουν σχέση προς τα φυσικά γεγονότα, λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Καταλήγει ότι μόνο «η πίστη στον Αναστάντα Χριστό», είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει ο σημερινός άνθρωπος, προκειμένου να γαληνέψουμε «τα φυσικά και ηθικά κύματα τα οποία πλήττουν τον σύγχρονο κόσμο μας».