Skip to main content

Μήνυμα ΚΚΕ για την εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να βάλουν τέλος «στο φόβο και στη μοιρολατρία» και να αντιστρέψουν τη σημερινή κατάσταση απευθύνει το ΚΚΕ σε μήνυμά της με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να βάλουν τέλος «στο φόβο και στη μοιρολατρία» και να αντιστρέψουν τη σημερινή κατάσταση απευθύνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε μήνυμά της με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά.

«Η εργατική τάξη» υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «είναι η κοινωνική δύναμη που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία και να ηγηθεί της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά, για ριζικές ανατροπές, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου τα μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις, ο φυσικός πλούτος, η γη, οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις θα ανήκουν σ' όλη την κοινωνία».

Χαρακτηρίζει επίσης απάτη τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι υπάρχει προς όφελος του λαού «άλλο μείγμα πολιτικής», του ΛΑΟΣ, το οποίο υποστηρίζει ότι «σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου», αλλά και τμήματος του ΠΑΣΟΚ της αστικής τάξης και διάφορων τάσεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνουν «μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους».

«Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια «πατριωτική κυβέρνηση», ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση», συμπληρώνει η ανακοίνωση και καλεί τους πολίτες να συστρατευθούν με το ΚΚΕ.

«Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Δίνοντας υπόσχεση ότι θα συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.