Skip to main content

Μήνυμα Πάγκαλου στους «επίδοξους συντονιστές»

Απαντήσεις σε όσους αμφισβήτησαν τις προηγούμενες μέρες τον συντονιστικό του ρόλο μεταξύ των υπουργών δίνει, έμμεσα, με δελτίο Τύπου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Στον απόηχο των συζητήσεων αναφορικά με τον ρόλο του στην κυβέρνηση ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε σήμερα εμπράκτως, στέλνοντας μηνύματα προς όλους τους «επίδοξους συντονιστές» του υπουργικού σχήματος. Τι εννοούμε; Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με δελτίο τύπου υπενθύμισε τα «συντονιστικά» του καθήκοντα και έφερε ως παράδειγμα της δικής του προσπάθειας  την «απεμπλοκή» επενδύσεων ύψους δυο δισ. ευρώ στον τομέα των ΑΠΕ.

«Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης εντάσσεται και ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλιστα όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την απεμπλοκή επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η οποία συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων, υπό το συντονισμό του Γραφείου του Αντιπροέδρου της
Κυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων αποτελεί η αδειοδότηση επενδύσεων μεγάλων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ. Οι θετικές αυτές εξελίξεις αποτελούν μια απτή απόδειξη ότι κάτι αλλάζει στη χώρα. Οι επενδυτές έχουν πλέον ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Αντιπρόεδρου.