Skip to main content

Μήνυμα Πεταλωτή στους αντιδρώντες υπουργούς

Μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλώνοντας ότι ο «πρωθυπουργός είναι αυτός που αποφασίζει».
Μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης έστειλε ο πρωθυπουργός μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τους δήμους και τις περιφέρειες.

«Ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που αποφασίζει», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά με την απροθυμία υπουργών να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει υπουργός που νομίζει ότι είναι μόνιμος σε ένα υπουργείο», συμπλήρωσε και τόνισε ότι ακόμα κι αν υπουργοί μέσα από συνεντεύξεις και δηλώσεις τους εκφράζουν ορισμένες φορές κάποιες προσωπικές απόψεις, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού, που είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι υπουργός, σε ποια θέση και έως πότε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε εκ νέου να διαψεύσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ασχολούμαστε με τον ανασχηματισμό, ασχολούμαστε με το μεγάλο έργο που έχουμε να κάνουμε».  Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει υπουργός - συντονιστής του κυβερνητικού έργου, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι εάν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί.