Skip to main content

Μήνυμα ΥΠΕΚΑ προς ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Nα αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει την απόφαση του Πρωτοδικείου άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η ισχύς του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος κάλεσε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Nα αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου άμεσα, «σεβόμενη τους πολίτες και καταναλωτές», ώστε να αποκατασταθεί η ισχύς του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος κάλεσε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση της 24ης Ιουνίου 2011 και το σχετικό αίτημα της Διοίκησης της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποχρεωνόταν να επαναφέρει τη διαθέσιμη ισχύ του Συστήματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου 2011.

Παρόλα αυτά, η ΓΕΝΟΠ δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, η συνολική ισχύς του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος να είναι σημαντικά χαμηλότερη της ελάχιστης προβλεπόμενης από το νόμο και να πραγματοποιούνται εκτεταμένες περικοπές.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από πρακτικές, όπως αναφέρει «που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται και τελικά αναιρούν το χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας».

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι όλα τα παραπάνω έχουν γνωστοποιηθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ στην ελληνική Δικαιοσύνη για τις δικές της ενέργειες.