Skip to main content

Μειωμένες ποινές για τα επεισόδια του 2012 στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Μέλη της ΚΝΕ που κατέθεσαν ως μάρτυρες μίλησαν για «δολοφονική επίθεση» που δέχθηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής το Νοέμβριο του 2012.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εξέτασε σήμερα σε δεύτερο βαθμό την επίθεση που κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και απεργοί εργαζόμενοι από μέλη της Χρυσής Αυγής, το Νοέμβριο του 2012, έξω από το ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 και 15 μηνών, αντιστοίχως, εις βάρος δύο μελών της Χρυσής Αυγής, τους οποίους προηγουμένως έκρινε ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, ο καθένας.

Για την ίδια υπόθεση κάθισαν επίσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καθώς κι ένα μέλος της ΚΝΕ. Το δικαστήριο επέβαλε σε δύο εξ αυτών ποινή φυλάκισης 6 μηνών (από 12 μήνες στην πρωτοβάθμια δίκη), κρίνοντάς τους ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ ο τρίτος αθωώθηκε.

Οι παραπάνω ποινές ανεστάλησαν και άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μέλη της ΚΝΕ που κατέθεσαν ως μάρτυρες τόνισαν ότι βρέθηκαν στο σημείο μοιράζοντας προκηρύξεις στο πλαίσιο απεργίας, ενώ μίλησαν για «δολοφονική επίθεση» που δέχθηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι είπαν στις απολογίες τους ότι βρίσκονταν σε άμυνα και επιχείρησαν να αφοπλίσουν τους δράστες που έφεραν ρόπαλα, ξύλα και πτυσσόμενα γκλοπ προκειμένου να γλυτώσουν.   

Στη δίκη παρέστη μόνο το ένα από τα δύο κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής (ο δεύτερος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο) και απολογούμενος ανέφερε ότι βρέθηκε στο σημείο μετά από εντολή που πήρε από το γραμματέα της Χρυσής Αυγής Λαγκαδά προκειμένου να δει τι συνέβαινε στη συγκέντρωση.