Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προανήγγειλε τη μείωση δημοτικών τελών μέσα στο 2020 για επιχειρήσεις - Τι ανέφερε για το νερό της Μυγδονίας.

Μείωση των δημοτικών τελών μέχρι και 12% προανήγγειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Μιλώντας στο Radio North 98 ο κ. Τσακίρης κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση για «φαραωνική τύπου αύξηση των δημοτικών τελών, ύψους 33%».

Μέσα στο 2020 θα έρθουν αλλαγές, ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επισημαίνοντας ότι «στην επαγγελματική στέγη υπολογίζουμε μια μείωση 11% με 12%, διότι θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην επιχειρηματικότητα.  

Όσον αφορά στο θέμα του νερού της Μυγδονίας, που απασχολεί την τοπική κοινωνία επί σειρά ετών, ο κ. Τσακίρης εμφανίστηκε αισιόδοξος και αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα.

«Βρέθηκε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα νερού, καθαρού νερού, στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να υδροδοτήσει και τα τρία χωριά (Δρυμό, Λητή, Μελισσοχώρι)», τόνισε ο κ. Τσακίρης. Επεσήμανε ωστόσο ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του: «Εγώ ακόμα προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι θα λυθεί το πρόβλημα, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό το νερό δεν θα μολυνθεί από νιτρικά, επειδή είναι από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα. Θα λειτουργήσει πιλοτικά,  θα δούμε πώς θα πάει. Παράλληλα θα κρατάμε και μια επαφή με την ΕΥΑΘ, έτσι ώστε ανά πάσα στη στιγμή μόλις ξαναδημιουργηθεί και αν δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα, τότε η σύνδεση με την ΕΥΑΘ να είναι μονόδρομος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ