Skip to main content

Μείωση ΦΠΑ στο σύνολο του τουρισμού ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ζητά να μειωθεί ο ΦΠΑ στο σύνολο του τουρισμού, «ώστε να προκύψει το εργαλείο ανάκτησης μέρους της παγκόσμιας πίτας».

Η επίσπευση της απόφασης για τα πρωτόκολλα λειτουργίας μεταφορών και τουριστικών επιχειρήσεων, ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα και βιώσιμα, είναι αναγκαία όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο LinkedIn ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Γιάννης Ρέτσος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρει ότι «διανύουμε το αμήχανο μεσοδιάστημα μεταξύ αδράνειας και απραγίας επιχειρήσεων και εργαζομένων και προετοιμασίας για επανεκκίνηση», κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη κατάσταση» και «αβεβαιότητα για το αύριο» και σημειώνει:

«Η απόλυτα πετυχημένη έως σήμερα διαχείριση της κατάστασης από την Πολιτεία, υγειονομικά και από άποψη μέτρων, δεν μπορεί να σταματήσει εδώ. Τώρα είναι η στιγμή, πιο επιτακτική από ποτέ, να δοθεί το στίγμα της επόμενης μέρας και να αποδειχθεί πόσο ρεαλιστική και γρήγορη μπορεί να είναι η επάνοδος στην οικονομική κανονικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό και «με δεδομένο ότι τα καταλύματα δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τουλάχιστον έως 31/5» ζητά να μειωθεί ο ΦΠΑ στο σύνολο του τουρισμού, «ώστε να προκύψει το εργαλείο ανάκτησης μέρους της παγκόσμιας πίτας, σε συνδυασμό και με το ισχυροποιημένο brand της χώρας αλλά και να επιδοτηθεί η εργασία, έτσι ώστε να διατηρηθούν όσο περισσότερες θέσεις γίνεται και να μην καλλιεργηθεί νέα κουλτούρα επιδοτούμενων ανέργων».

«Η τουριστική αγορά αναμένει τις θετικές πρωτοβουλίες, θα στηρίξει τη λογική του burden sharing και θα είναι σύσσωμη παρούσα στην προσπάθεια για την επόμενη μέρα» τονίζει καταλήγοντας ο κ. Ρέτσος.