Skip to main content

Μείωση στα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Θεσσαλονίκης

Οι νέοι συντελεστές, οι οποίοι εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην αποψινή συνεδρίαση, θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Το πράσινο φως για τη μείωση 5% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και 15% στα τέλη κοιμητηρίων, καθώς και για τη διατήρηση των ίδιων συντελεστών με πέρυσι στα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ανά ζώνη και στάθμευσης οχημάτων, άναψε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.  

Οι νέοι συντελεστές, οι οποίοι εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην αποψινή συνεδρίαση, θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες που εμπίπτουν στην πρώτη ζώνη θα μειωθούν από 1,91 ευρώ/ τμ. που είναι σήμερα, σε 1,82 ευρώ ανά τμ. Σε ό,τι αφορά στις κατοικίες που ανήκουν στη δεύτερη ζώνη τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν σε 1,37 ευρώ/τ.μ. από 1,44 ευρώ/τ.μ. σήμερα.

«Στα επτά χρόνια διοίκησης Μπουτάρη, έχουμε μειώσει τα δημοτικά τέλη στους επαγγελματικούς χώρους κατά 33% και τα δημοτικά τέλη στις οικίες κατά 37%. Δεν είναι αμελητέες οι μειώσεις, τις οποίες έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο», τόνισε στην ομιλία της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου. Σημείωσε ότι καμία χρονιά δεν είχαν γίνει μειώσεις στα τέλη κοιμητηρίων.

«Στον τομέα της Ανάπτυξης η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παίρνει μηδέν. Δεν γίνεται καμία δράση να φύγει η πόλη μπροστά. Αλλά και στη λειτουργία της πόλης βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο. Κι αυτό στερεί το οξυγόνο από την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης. Όπως ανέφερε, «αν δεν υπάρχει πλάνο για τη λειτουργία της πόλης, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο».

Για φοροεισπρακτική πολιτική του δήμου έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Δελής.