Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΕΙΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ 6,4% ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2019

Σημειώθηκαν 833 τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα που προκάλεσαν θάνατο ή τραυματισμό, έναντι 890 που σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 2018.

Κατά 6,4% μειώθηκαν τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα τον Μάρτιο του 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ειδικότερα, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων ανήλθαν σε 833 τον Μάρτιο του 2019, έναντι 890 τον Μάρτιο του 2018. 

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, κατεγράφησαν 45 νεκροί, 45 βαριά τραυματίες και 938 ελαφρά τραυματίες, έναντι 69 νεκρών, 60 βαριά τραυματιών και 977 ελαφρά τραυματιών τον Μάρτιο του 2018, παρουσιάζοντας μείωση κατά 34,8% σε νεκρούς, κατά 25,0% σε βαριά τραυματίες και κατά 4,0% σε ελαφρά τραυματίες. 

Η έρευνα οδικών τροχαίων ατυχημάτων διενεργείται σε μηνιαία βάση και παρακολουθεί κατά Νομό, για κάθε μήνα χωριστά τον αριθμό των οδικών τροχαίων ατυχημάτων κατά βαρύτητα (θανατηφόρα και/ή με τραυματισμούς) και τον αριθμό των παθόντων ατόμων κατά κατηγορία αυτών (οδηγοί, μεταφερόμενοι, πεζοί).  

Σε ετήσια βάση, γίνεται ευρύτερη ανάλυση των ατυχημάτων. Αρμόδιες για τη συμπλήρωση των Δελτίων Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων (Δ.Ο.Τ.Α.) είναι οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της Χώρας. Το κατώτερο επίπεδο ανάλυσης του τόπου που συνέβη ένα οδικό τροχαίο ατύχημα είναι η Δημοτική – Τοπική Κοινότητα που περιγράφεται με 8ψήφιο γεωγραφικό κωδικό. Η περιοδικότητα συλλογής των στοιχείων είναι μηνιαία. Κυριότερες μεταβλητές είναι: τόπος  ατυχήματος, είδος οδού, παθόντες, συνθήκες οδοστρώματος και τύπος οδού.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ