Skip to main content

Μειώθηκαν οι χρηματικές εγγυήσεις των αδελφών Ψωμιάδη για τα «45άρια»

Μαζί με έξι άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν για τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτές εν μέρει τις αιτήσεις που υπέβαλαν οι οκτώ κατηγορούμενοι για άρση των περιοριστικών όρων στην υπόθεση με τα 45άρια και τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αδελφοί Ψωμιάδη και οι συγκατηγορούμενοι τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, τους επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές. Το ΣΕΘ, εκδίδοντας ξεχωριστά βουλεύματα, μείωσε τα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν: Από 100.000 ευρώ σε 70.000 ευρώ για τους αδελφούς Ψωμιάδη. Από 80.000 ευρώ σε 60.000 ευρώ για τον κατηγορούμενο διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών  της Νομαρχίας. Από 50.000 ευρώ σε 30.000 ευρώ για τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους.