Skip to main content

Μυροφορίδης: Εξαιρετικός ο Άρης, αδίκησε χθες τον εαυτό του

«Ο Δεληζήσης είναι παλίκαρος,παίρνει αυτό που του αξίζει, ο Παντελίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής», είπε το πρώην στέλεχος των κιτρινόμαυρων

Για την εικόνα του Άρη στη χθεσινή ισόπαλη αναμέτρηση εναντίον του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Παύλος Μυροφορίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων»:

Για το χθεσινό ματς που παρακολούθησε από το γήπεδο: «Πάντα πιο εύκολα είναι στο γήπεδο. Από πάνω είναι πιο δύσκολα εκτός αν είσαι στον κόσμο σου. Όταν είσαι σε ένα γήπεδο και θες να κερδίσει η ομάδα σου είναι πιο εύκολο να είσαι στον πάγκο. Ξεκάθαρα ήθελα να κερδίσει ο Άρης. Δεν κρυβόμαστε. Τα συναισθήματα δεν αλλάζουν».

Για το παιχνίδι: «Ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Δεν είδα τίποτα χθες από τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης και 2 χρόνια αν έπαιζε το ίδιο παιχνίδι θα κέρδιζε. Δεν εκμεταλλεύτηκε τις δικές του τελικές προσπάθειες. Δεν θυμάμαι κάποια ουσιαστική φάση του Παναθηναϊκού. Δεν είδα κάτι εκτός από τον Ινσούα που πραγματικά με εντυπωσίασε».

Για τις εντυπώσεις γενικά: «Μετά το παιχνίδι όλοι είμαστε προπονητές. Αυτός που είναι στον πάγκο εκείνη την ώρα έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Καλώς ή κακώς επιλογές γίνονται. Το γκολ στο 93' δεν μπορεί να μηδενίσει την προηγούμενη προσπάθεια. Ήταν εξαιρετική. Όλοι κρινόμαστε από το τελικό αποτέλεσμα αλλά πρέπει να κρίνεις και την προσπάθεια. Κάποιες φορές η μπάλα δεν θέλει. Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του».

Για το τι έφταιξε: «Ο Άρης αν χτίσει πάνω σε αυτό την αγωνιστική του εικόνα μόνο νίκες θα έχει. Στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησε η ομάδα αλλά έχασε φάσεις. Είναι θέμα ξεκάθαρα τελικής πάσας. Όταν έχεις να τρέξεις 40 μέτρα το μυαλό είναι πιο θολωμένο. Αν χτίσει στο χθεσινό είναι μια ομάδα που μπορεί ξεκάθαρα να πάει καλά. Είναι πρώιμο αλλά ο στόχος είναι η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο».

Για την φυσική κατάσταση στην οποία αναφέρθηκε ο Παντελίδης: «Για την φυσική κατάσταση των παικτών δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι αυτό που βλέπω. Μπορεί να υπάρχει μια κόπωση σίγουρα. Πρέπει να κρατήσει την διάθεση της ομάδας να παίξει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν μπορεί να μπει σε περιπέτεια. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Η ομάδα του Άρη είναι εξαιρετική».

Για την ομάδα πέρυσι: «Εκεί ήταν άλλη κατηγορία. Στην Β' κατηγορία η ποιότητα πάει περίπατο. Ο σημερινός Άρης έχει ποιότητα. Είναι άλλα τα μεγέθη τώρα και άλλο το μπάτζετ. Είναι ευχάριστο να τον βλέπεις τον Άρη να παίζει. Δεν ζηλεύω ποτέ κάποιον ικανό. Την ομάδα πρέπει να την επικροτείς».

Για το αν θα υπάρξει ξανά στον Άρη: «Ήμουν στον Άρη μακάρι να υπάρξω ξανά στον Άρη. Αν είσαι μέλος αυτής της ομάδας δεν μπορείς να αλλάξεις. Στου βγάζει μια γλυκιά τρέλα και ένα όμορφο συναίσθημα. Αν λειτουργείς μόνο σαν επαγγελματίας βγαίνει κάτι καλό στην τράπεζα σου αλλά χάνεις το συναίσθημα της ζωής».

Για τον κ. Καρυπίδη στο χθεσινό ματς: «Είχε το άγχος του ο πρόεδρος. Εννοείται ότι πικράθηκε πολύ στο τέλος. Το σημαντικό είναι να βάλεις στο μυαλό ότι στο προηγούμενο ματς κερδίσαμε εμείς στο 93'. Με τον Καρυπίδη είμαστε φίλοι, έχουμε ίδιες απόψεις σε πολλά πράγματα και μπορούμε να κάτσουμε ευχάριστα να πιούμε έναν καφέ. Δεν είπαμε τίποτα για τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου. Δεν κάναμε καμία κουβέντα».

Για τον Διαμαντόπουλο: «Τον ξέρω τον κ. Διαμαντόπουλο είναι επαγγελματίας. Έχει γνώση μεγάλη. Κάποια παιδιά που ήρθαν στην ομάδα τα ξέρει και έχει διασυνδέσεις. Είναι επαγγελματίας. Είναι καλός στη δουλειά του».

Για τον Παντελίδη: «Για μένα αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής. Είναι αυθεντικός. Όταν κάνει λάθος το ξέρει και το παραδέχεται. Δεν το φορτώνει στον δίπλα του. Είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο να έχεις τέτοιους ανθρώπους. Είναι αρσενικός αλλά, εκτός από αυτό είναι και καλός προπονητής. Αυτή η ομάδα είναι κάτι που παρέλαβε. Μπορεί να άλλαξε η ποιότητα προπόνησης και η ποιότητα γενικά της ομάδας. Εγώ καλύτερο Μπάσα δεν είχα ξαναδεί ποτέ από το χθεσινό παιχνίδι. Μπορεί να του έδωσε διαφορετική ελευθερία κινήσεων ο Παντελίδης. Είναι θέμα χρόνου. Ο Παντελίδης κοιυμπώνει στον Άρη. Αυτό που είδα χθες μου άρεσε πάρα πολύ».

Για τον Δεληζήση και την σχέση που έχουν: «Ο Δεληζήσης είναι παλίκαρος και παίρνει αυτό που του αξίζει. Αγωνιστικά είναι σκύλος. Ό,τι έχει πετύχει το έχει κάνει μόνος του. Είναι δικαίωση αρχικά του Καρυπίδη αλλά και του παιδιού γιατί είναι πραγματικός ποδοσφαιριστής. Δεν έχει αίσθηση του κινδύνου».

Για τα πράγματα με τα οποία ασχολείται τώρα: «Επειδή είμαι πολλά χρόνια συνεχόμενα τώρα ασχολούμαι λιγάκι με τα παιδιά μου και την οικογένεια μου. Αυτό που κάνω εγώ το κάνω για να ζήσω. Πρέπει να δουλέψω για να ζήσω».