Skip to main content

Μισό εκατομμύριο επισκέπτες σε ένα μήνα!

Βούλιαξε η Δράμα από τους επισκέπτες της Ονειρούπολης, που ξεπέρασαν φέτος τους 500.000 μέσα σε 34 μέρες. Γέμισαν ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ ο τζίρος της αγοράς εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 15 εκατ.
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που κατέκλυσαν την πόλη της Δράμας -αλλά κι όλο το νομό- για χάρη της Ονειρούπολης, που διοργάνωσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Δράμας.  Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 500.000 –δηλαδή ήταν 30-50% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης τονίζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία του θεσμού που ο ίδιος καθιέρωσε –και που, σίγουρα, ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του φαντάζονταν την έκταση της απήχησής του, όταν τον πρωτοσχεδίαζαν, πριν από έξι χρόνια.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία όλου του νομού έφτασε για περίπου δύο εβδομάδες το 100%, με την επισκεψιμότητα να έχει μία συνεχόμενη ροή 10.000 ατόμων (κατά μέσο όρο)  την ημέρα για το μεγαλύτερο διάστημα.  Η κορύφωση ήλθε κατά τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν στην πόλη κατέφθανε καθημερινά ένα κύμα 50.000 επισκεπτών την ημέρα.

«Είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι! Ομολογώ ότι η φετινή προσέλευση στην Ονειρούπολη ξεπέρασε και τις πιο ακραίες προσδοκίες μας! Ο κόσμος που πέρασε φέτος από τη Δράμα είναι κάτι ασύλληπτο. Να φανταστείτε ότι οι χώροι εστίασης, που υποδέχθηκαν όλους αυτούς τους ανθρώπους, από κάποια στιγμή και μετά ξέμειναν από πρώτες ύλες. Δεν έφθανε το ψωμί! Εξαντλήθηκε κάθε απόθεμα στα καταστήματα, παρότι όλοι είχαν προνοήσει για μεγάλες προμήθειες. Υπολογίζω ότι ξεπεράσαμε σε τζίρο τα 15 εκατ. ευρώ συνολικά, μέσα σ’ αυτές τις πέντε εβδομάδες λειτουργίας της Ονειρούπολης», λέει, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια, στη Voria.gr ο δήμαρχος Δράμας.

Ακόμα και γειτονικές περιοχές, όπως η Αλιστράτη Σερρών, επωφελήθηκαν στο έπακρο από τη λειτουργία και την επιτυχία της Ονειρούπολης, αφού το ομώνυμο περίφημο Σπήλαιο Αλιστράτης υποδέχθηκε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 25.000 επισκέπτες.

«Αυτές τις μέρες θα κάνουμε τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης και θα ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για την Ονειρούπολη του ερχόμενου Δεκεμβρίου.  Πάντως, σίγουρα καθιερώνουμε τη λήξη της την 6η Ιανουαρίου (των Φώτων), αφού η αρχικά προγραμματισμένη φετινή λήξη (3 Ιανουαρίου) παρατάθηκε για τις 6/1 και ο κόσμος με την ανταπόκρισή του μας έδειξε ότι καλώς παρατείναμε τη διοργάνωση.  Από την επόμενη φορά, λοιπόν, η Ονειρούπολη θα διαρκεί από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου και, με την πολύτιμη βοήθεια των συντελεστών της και των εκατοντάδων εθελοντών που μας πλαισιώνουν, θα την αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο», μας είπε ο Θωμάς Μαργαρίτης, η ιδέα του οποίου αποδείχθηκε …χρυσωρυχείο για ολόκληρο το νομό Δράμας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά την πρωτοφανή κοσμοσυρροή κατά το τριήμερο των Χριστουγέννων και το αναπόφευκτο κυκλοφοριακό έμφραγμα που σημειώθηκε στη Δράμα, ο δήμος Δράμας έσπευσε και συνεννοήθηκε με ιδιώτες ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης (και ιδίως με σούπερ μάρκετ), προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς οι επισκέπτες που είχαν πλέον την ευχέρεια να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε πολύ περισσότερα σημεία εντός ή περιμετρικά της πόλης.