Skip to main content

Μίσσας: Γλυκόπικρη γεύση το Eurobasket, μπορούσαμε τετράδα

O προπονητής της «γαλανόλευκης» υπογράμμισε πως θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της απουσίας του Γιάννη αλλά και των κακών αποτελεσμάτων

«Γλυκόπικρη γεύση» δήλωσε ο Κώστας Μίσσας πως του άφησε το Eurobasket ενώ χαρακτήρισε «καταστροφικά» για τις Εθνικές ομάδες, τα «παράθυρα» της FIBA κατά την επιστροφή της «γαλανόλευκης» στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης»:

Σχετικά με την γεύση που του αφήνει το Eurobasket: «Γλυκόπικρη γεύση, μετά από δύο μήνες πολλής δουλειάς, αρκετών δυσκολιών και προβλημάτων, σε μία δύσκολη αποστολή και ήταν και είναι η Εθνική ομάδα. Από την μία πλευρά μπορέσαμε να βρεθούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης παρά τα προβλήματα, από την άλλη θα μπορούσαμε καλύτερα να μπουμε στην τετράδα. Αυτό μας αφήνει μία πικρή γεύση».

Για το τι θα άλλαζε: «Θα έβαζα τον Αντετοκούνμπο στην ομάδα (γέλια). Κοίτα, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή την λογική, πρέπει να διαχειριστείς όλα όσα έρθουν στον δρόμο σου.

Σίγουρα και το κομμάτι απο την έλλειψη του Γιάννη και τα αποτελέσματα της κακής μας εικόνα στον όμιλο ήταν πράγματα που έπρεπε να διαχειριστούμε στα νοκ-άουτ, όπου είχαμε μία πολύ καλύτερη εικόνα. Αυτό που κρατάω εγώ είναι πως είναι πολύ σημαντικό όταν λειτουργείς σαν ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο και σκέφτεσαι σαν ομάδα, μπορείς να φέρεις καλύτερα αποτελέσματα.

Γενικότερα στο Eurobasket υπάρχουν νέες δυνάμεις που αυξάνονται και που στο παρελθόν δεν είχαν ιδιαίτερο σεβασμό ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Η Λετονία για παράδειγμα είναι μία ανερχόμενη δύναμη, με πολύ καλούς παίκτες. Η Γερμανία επίσης. Αλλάζουν δεδομένα και στάτους, ωστόσο σε ότι έχει να κάνει με τις Εθνικές ομάδες και τα παράθυρα, θεωρώ πως θα είναι καταστροφή. Ποια ομάδα θα παίξει στα παράθυρα και στο Παγκόσμιο; Έχουν αλλάξει πράγματα και δεδομένα, πρέπει να δούμε τι θα γίνει».