Skip to main content

Μηταφίδης: Καρπαζοεισπράκτορας του αθηναϊκού κράτους ο Μπουτάρης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι αποδέχτηκε να πληρώσει τα κλοπιμαία της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου.

του Τάσου Τασιούλα

«Καρπαζοεισπράκτορες του αθηναϊκού κράτους» χαρακτήρισε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής της «Θεσσαλονίκης Ανοιχτής Πόλης», σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη διοίκηση Μπουτάρη, ενώ έκανε λόγο για «δύο κυβερνητικές υποψηφιότητες για το Δήμο Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μηταφίδης στηλίτευσε την απουσία όλων των θεσμικών φορέων και ειδικά της Αυτοδιοίκησης από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση και αναφερόμενος στους κ.κ. Μπουτάρη και Καλαφάτη τόνισε: «Έχουμε δυο κυβερνητικούς υποψήφιους στο Δήμο αυτή τη στιγμή, οι οποίοι κατά τα άλλα δηλώνουν ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί στρουθοκαμηλίζοντας. Πρόκειται για καθεστωτικούς υποψηφίους, στους οποίους καθρεπτίζεται η διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε την Αυτοδιοίκηση «κλινικά νεκρή», χωρίς πόρους, κάτω από το μακρύ χέρι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που ελέγχονται από το κράτος, ενώ κατηγόρησε όσους πανηγυρίζουν για τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τους μετρόπληκτους, καθώς όπως είπε η ουσιαστική πρόταση που είχε κάνει η παράταξή του, για απαλλαγή των μετρόπληκτων από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου δεν έχει γίνει.

Κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ότι «αποδέχτηκε να πληρώσει τα κλοπιμαία της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν οι λιγοστοί πόροι του Δήμου για την εφορεία και τα δημόσια ταμεία. Μόνο στην εφορεία θα πληρώσουμε 7,5 εκ. ευρώ και αυτά τα χρήματα θα κληθούν να τα ξαναπληρώσουν οι πολίτες, επειδή καταλογίστηκαν στο Δήμο».

Σημείωσε ότι η διοίκηση του Δήμου ήταν απούσα κι από τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και μέλη της τοπικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Πολεμικών Αποζημιώσεων με το Γερμανό πρόξενο. Παρόντες στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου μια ώρα ήταν ο νεότερος κρατούμενος στην Κατοχή (μόλις 12 ετών) και ο μεγαλύτερος σε ηλικία επιζών του ολοκαυτώματος στο Χορτιάτη (82 ετών). Η αντιπροσωπία έθεσε στο Γερμανό πρόξενο το ζήτημα των αποζημιώσεων και της επιστροφής των κλεμμένων θησαυρών από τη Θεσσαλονίκη.

«Τόσο η διοίκηση Μπουτάρη, όσο και οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι καρπαζοεισπράκτορες του αθηναϊκού κράτους. Αδιάψευστος μάρτυρας το μετρό. Ένας δήμαρχος του ονόματος του κ. Μπουτάρη και αντίπαλος του Παπαγεωργόπουλου δεν μπορεί να δέχεται να πληρώσει ο Δήμος τα κλοπιμαία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηταφίδης θα παρουσιάσει στο επόμενο διάστημα σταδιακά το πρόγραμμά του για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης πενταετίας, αρχής γενομένης από αύριο το βράδυ που θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τον πολιτισμό.