Skip to main content

Μηταράκης: Η χώρα μας ξέρει και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά τύπου Έβρου

Ο υπουργός Μετανάστευσης χαρακτήρισε «αδυναμία από επιλογή της Τουρκίας» να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Στα ελληνικά σύνορα υπάρχει αυξημένη μεταναστευτική πίεση, αλλά οι αφίξεις είναι χαμηλές, τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης. «Φέτος θα έχουμε τις δευτέρες χαμηλότερες αφίξεις της 10ετιας, 14.000 περίπου αφίξεις υπολογίζουμε» διευκρίνισε.

Ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ «αδυναμία από επιλογή της Τουρκίας» να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα σέβεται τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης, η Τουρκία πρέπει να κοιτάξει πόσες προβλέψεις δεν εφαρμόζει, παρατήρησε δε.

Η χώρα μας ξέρει και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά τύπου Έβρου, το θέμα συζητήθηκε και στο ΚΥΣΕΑ επισήμανε.

Ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλη την έκταση του Έβρου, σημείωσε ακόμα ο κ. Μηταράκης, παραπέμποντας για περισσότερες ανακοινώσεις στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Υπάρχει ιδεολογική διαφοροποίηση στην ΕΕ αν υπάρχουν σύνορα ή δεν έχουν σύνορα… Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να έχουμε σύνορα, να είναι ανοιχτά τα σύνορα, και να μπορεί να περάσει όποιος θέλει από οπουδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτή δεν είναι η θέση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Υπάρχει σαφής διαφοροποίηση μεταξύ της ευρωπαϊκής αριστεράς και της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς» σχολίασε ο υπουργός.