Skip to main content

Μηταράκης: Οι κλειστές δομές θα παρέχουν ασφάλεια στις κοινωνίες

«Με τους νησιώτες είμαστε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού» υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για τα νέα κλειστά κέντρα και τις νέες δομές που ετοιμάζονται για τους μετανάστες μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
 
«Με τους νησιώτες είμαστε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού» υπογράμμισε ο υπουργός και τόνισε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τις κλειστές δομές στα νησιά πρέπει να εφαρμοστεί για να κριθεί από τους πολίτες και τους νησιώτες και εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του με το αίτημα των φορέων του Βορείου Αιγαίου για το κλείσιμο όλων των δομών. «Αυτήν την πολιτική για το μεταναστευτικό την εφαρμόσαμε το '15 και φτάσαμε με 1 εκατ. μετανάστες στην ενδοχώρα» είπε χαρακτηριστικά.
 
Σε ότι αφορά την διαδικασία των επιτάξεων για τη δημιουργία νέων δομών είπε ότι αυτή έχει ξεκινήσει και ότι οι νέες δομές θα παρέχουν ασφάλεια και θα δώσουν την δυνατότητα στην πολιτεία για την εφαρμογή του νέου πλαισίου για το άσυλο και την αντιμετώπιση των μεταναστών με παραβατική συμπεριφορά. Ανέφερε επίσης ότι για τρία χρόνια οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν.
 
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού χρειάζεται αποσυμφόρηση, γρήγορη απονομή ασύλου, κλειστές δομές και επιτάχυνση των επιστροφών. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια αποτρεπτική πολιτική για νέες ροές σημείωσε.