Skip to main content

Μηταράκης: Μπορεί η ΜΚΟ που αναπαρήγαγε την τουρκική προπαγάνδα να χρηματοδοτείται

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε ότι η χώρα μας έχει μειωμένες αφίξεις κατά 90% σε σχέση με την κρίση του 2019.

Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με φόντο τα δύο ναυάγια με μετανάστες που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε Λέσβο και Κύθηρα.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε στο OPEN πως «όλοι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η επικοινωνία με την Τουρκία έχει διαταραχθεί σε σχέση με το παρελθόν» και πρόσθεσε: «Έχει υποχρέωση η Τουρκία να αποτρέπει παράνομες αναχωρήσεις μεταναστών από το έδαφός της. Εμείς απαντάμε συγκεκριμένα στις αιτιάσεις της Τουρκίας και διεθνοποιούμε το πρόβλημα».

Οπως είπε, η Ελλάδα έχει ενημερώσει την Κομισιόν για τη ΜΚΟ που μέσω Twitter αναπαρήγαγε τουρκική προπαγάνδα για τα νησιά του Αιγαίου. Δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, όπως τόνιζε, ωστόσο βοηθά λαθροδιακινητές να φέρουν κόσμο παράνομα στην Ευρώπη. «Επιβεβαιώνονται υποψίες ότι πιθανόν να χρηματοδοτούνται εξ ανατολών», είπε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε και στην εκμετάλλευση που υφίστανται οι μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τεράστια τα ποσά που διακινούνται για κάθε μετανάστη. Υπολογίζουμε περίπου 3.500 ευρώ για κάθε ανθρώπινη ψυχή».

H χώρα μας έχει μειωμένες αφίξεις κατά 90% σε σχέση με την κρίση του 2019, είπε. Η πολιτική ανοικτών συνόρων οδήγησε σε απώλειες πολλών ανθρώπινων ζωών, πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης.