Skip to main content

Μηταράκης: Προσωρινή η λειτουργία του κλειστού κέντρου στις Σέρρες

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα λειτουργήσει αποκλειστικά για όσους έχουν μπει παράνομα στη χώρα.

Το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες», γνωστοποίησε σε αποψινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Διαβάστε ακόμη: Κλειστό κέντρο δυναμικότητας 1.000 ατόμων σχεδιάζουν στη Ροδόπολη

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και εκτίμησε ότι «από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση».

Επισήμανε ακόμη ότι σε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή θα προβλέπεται ότι όσοι έχουν πάρει ήδη άσυλο δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής στις ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων. Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα όσων μπήκαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.