Skip to main content

Μηταράκης: Το κρούσμα στη Μόρια δεν θα δημιουργήσει επιπλοκές

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι το κρούσμα στη Μόρια θα αντιμετωπιστεί όπως τα κρούσματα σε Ριτσώνα και Χίο.

Την εκτίμηση ότι το κρούσμα στη Μόρια δεν θα δημιουργήσει επιπλοκές εξέφρασε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος νωρίτερα επεσήμανε ότι κλιμάκιο του Οργανισμού θα κάνει ιχνηλάτηση στις επαφές του 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα και όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στη δομή, αλλά και στη Λέσβο γενικότερα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.  

Διαβάστε - Αρκουμανέας: Εντατικοί έλεγχοι σε γηροκομεία-Στο μικροσκόπιο η Μόρια

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι το κρούσμα στη Μόρια θα αντιμετωπιστεί, όπως τα κρούσματα σε Ριτσώνα και Χίο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Μετανάστευσης απάντησε ότι σε Σάμο και σε Λέρο κατασκευάζονται νέες δομές για πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σε Κω, Χίο και Μυτιλήνη γίνονται μετατροπές στις υφιστάμενες δομές.
 
Εξήγησε ότι έχει αλλάξει ο αριθμός των ροών, οι αποφάσεις ασύλου βγαίνουν γρηγορότερα και οι ανάγκες για προσωρινές δομές είναι λιγότερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις, τον Νοέμβριο του 2019.

Ανέφερε μάλιστα ότι τον Ιούλιο εισήρθαν στη χώρα μας 564 μετανάστες, ενώ έφυγαν 1.034.