Skip to main content

Μητέρα Τόσκο: Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Αστυνομία (vids)

Τι δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η μητέρα του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, που έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ, μετά από ενέδρα οπαδών του ΠΑΟΚ.

Την ευγνωμοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία για τις έρευνες που οδήγησαν σε ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Τόσκο Μποζατζιτσκι εξέφρασε η μητέρα του αδικοχαμένου Βούλγαρου οπαδού απο τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε το παρών με τον σύζυγο και την κόρη της, για ενημερωθεί για τη διαδικασία, την ώρα που η 26χρονη οδηγός που παρέσυρε θανάσιμα τον 28χρονο πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας.

Η μητέρα του Τόσκο δήλωσε πως η οικογένεια της έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ευχόμενη παράλληλα ο γιος της να ειναι το τελευταίο θύμα τέτοιων οπαδικών συγκρούσεων.

«Ύστατη απονομή δικαιοσύνης και επαλήθευση των ισχυρισμών της οικογένειας του Τόσκο Μποζατζίτσκι» χαρακτήρισε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Βούλγαρου οπαδού, Κωνσταντίνος Παρηγόρης.

Υπενθυμίζεται πως ο Τόσκο Μποζατζίσκι είχε έρθει στις αρχές Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη με φίλους του, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Την επόμενη μέρα, ο βούλγαρος οπαδός βρέθηκε σε καφέ στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής και λίγη ώρα μετά έπεσε σε ενέδρα οπαδών, η οποία οδήγησε σε παράσυρση από το ΙΧ, το οποίο φέρεται να οδηγούσε η 26χρονη.

Συνήγοι οικογένειας Τόσκο: Η Δικαιοσύνη λειτουργεί αμερόληπτα

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι της οικογένειας του Τόσκο, προέβησαν στην παρακάτω δήλωση:

Πρόκειται αναμφίβολα για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από νομικής και κοινωνικής άποψης, υπόθεση με την αιτία και αφορμή του θανάτου του άτυχου Τόσκο Μποζατζίσκι να είναι οι εγκληματικές συγκλίνουσες συμπεριφορές με φόντο την τυφλή οπαδική βία και τον κύκλο αίματος που ταλανίζει την Κοινωνία. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανακριτικών αρχών δεδομένου ότι έχουμε ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις με την πρώιμη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια να μετατρέπεται μετά από εξαντλητική και σε βάθος έρευνα, σε ανθρωποκτονία με δόλο, δικαιώνοντας απολύτως τους εξ υπαρχής ισχυρισμούς μας. Αυτή η δίκαιη όσο και γενναία και φυσικά διόλου αβασάνιστη απόφαση καταδεικνύει περίτρανα ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί αμερόληπτα σε ένα κράτος δικαίου που δεν κάνει διακρίσεις. Καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, δεν έχουμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε κάτι παραπάνω για την έκβαση αυτής της εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης. Στόχος μας είναι να χυθεί άπλετο φως και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του Τόσκο Μποζατζίσκι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει μια ύστατη ηθική δικαίωση η οικογένεια του αποθανόντος. Εκφράζουμε την ευχή ο θάνατος αυτού του νέου ανθρώπου να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να είναι το τελευταίο μαρτυρικό επεισόδιο φιλάθλου.