Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019
x

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΜΕ 109 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Τι περιλαμβάνει το έργο Μελέτης–Κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου - Εντός διετίας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου

Την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου, αρχικού συμβατικού ποσού €109 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος ΑΕ.

Η σύμβαση συνήφθη με την ένωση των εταιρειών ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair (ΘΕΚ Α.Ε.), που αποτελεί τον Παραχωρησιούχο του Έργου, με διάρκεια παραχώρησης 60 ετών.

Το Έργο αφορά στην Μελέτη και Κατασκευή του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη αποθηκών καθώς και υποστηρικτικών κτηρίων συνολικής επιφάνειας 235.000 m2 εντός οικοπέδου επιφάνειας 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ.

Παράλληλα με τις κατασκευές των κτηριακών εγκαταστάσεων, θα κατασκευαστεί οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο εντός του πάρκου, με σκοπό την δυνατότητα ανεφοδιασμού των αποθηκών, με συνδυασμό μεταφορικών μέσων, μία δυνατότητα μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

Η πρώτη φάση του Έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών από την έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης, που τοποθετείται εντός του επόμενου τριμήνου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ