Skip to main content

Μυτιλήνη: Εισαγγελική παρέμβαση για ιερέα που φέρεται να λειτούργησε νοσώντας με κορωνοϊό

Ιερέας στη Μυτιλήνη φέρεται να τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία την 26η Οκτωβρίου ενώ νοσούσε με κορωνοϊό- Εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία

Εισαγγελική παρέμβαση από την εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου, έχει ξεκινήσει έρευνα για τις  πληροφορίες ότι ιερέας ναού της Μητρόπολης Μυτιλήνης λειτούργησε στην εκκλησία του, κοινωνώντας μάλιστα το ποίμνιό του, τη στιγμή που ο ίδιος νοσούσε με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ένας  μεγάλος αριθμός κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο ποίμνιο του ιερέα να νοσούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews.gr στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα του Αγίου Δημητρίου, ιερέας που είχε νοσήσει με κορωνοϊό τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία, στον ομώνυμο ναό της ενορίας του, προχωρώντας και στη μετάληψη πιστών.

Ερευνάται πλέον εάν γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού δύο με τρεις  ημέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του. Επίσης τον βοήθησαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στενοί συγγενείς του, οι οποίο επίσης έχουν νοσήσει.

Η πληροφορία αυτή φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και αποφάσισε να στείλει ένα αυστηρό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων από τους ιερείς.

Πέρα από αυτό, ανάμεσα στους 35 ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι αρνητές του κορωνοϊού και προτρέπουν τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες και να μην εισέρχονται στους Ναούς με αυτές.