Skip to main content

Μεταναστευτικό - Μυτιλήνη: Πολίτες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους (φωτο)

Δύο ανταποκριτές ξένου τύπου δέχθηκαν σήμερα επιθέσεις στη Μυτιλήνη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αλλά και να υποστεί φθορές ο εξοπλισμός τους.

Δύο δημοσιογράφοι δέχτηκαν σήμερα επιθέσεις στη Μυτιλήνη, από ομάδες ακροδεξιών, όπως οι ίδιοι καταγέλλουν.

Ο Γερμανός φωτορεπόρτερ Michael Trammer έγραψε στο Twitter ότι του επιτέθηκαν ακροδεξιοί κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού προσφυγικής βάρκας στο λιμάνι της Θερμής ενώ ο δημοσιογράφος του Spiegel Γιώργος Χρηστίδης τραυματίστηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε υπέστη φθορές.

 

 

Η ανακοίνωση της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου για τις επιθέσεις κατά των δημιοσιογράφων:

Mε ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι ομάδες ατόμων στη Λέσβο κινούνται οργανωμένα για να επιτεθούν και να προπηλακίσουν δημοσιογράφους που βρίσκονται στο νησί για να καλύψουν τα τελευταία γεγονότα με τις ροές των μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία.

Ήδη σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο περιστατικά εναντίον συναδέλφων που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, καταδίωξη και αρπαγή ή/και φθορά του υλικού τους.

Συνιστούμε στους συναδέλφους που κινούνται στην περιοχή να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στην άσκηση των καθηκόντων τους. Καλούμε τις αρχές να παρέμβουν άμεσα για να αποτραπούν νέες επιθέσεις.

Καλωσορίζουμε τις διαβεβαιώσεις που δεχτήκαμε από γραφείο του πρωθυπουργού και τις αστυνομικές αρχές ότι παρόμοια περιστατικά δεν πρόκειται να επαναληφθούν και αναμένουμε τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την υλοποίησή τους.