Skip to main content

Μητράκας - Δένης υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης, Βράνος στη Β'

Πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων, το παζλ των εσωκομματικών εκλογών για τις οργανώσεις της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη έχει... λυθεί.

Ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την προεδρία των δύο νομαρχιακών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εκλογών της 24ης Οκτωβρίου.

Οι υποψηφιότητες για την προεδρία των δυο κύριων κομματικών οργάνων του νομού κατατέθηκαν. Αν και η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 19.00', εντούτοις θεωρείται απίθανο να κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα.

Για τη ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης υποψήφιοι είναι ο Θεόδωρος Μητράκας και ο Νίκος Δένης.

Για τη ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης υποψήφιος πρόεδρος είναι ο νυν πρόεδρος Θωμάς Βράνος.

Οπότε το εκλογικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Α' Θεσσαλονίκης, καθώς ο κ. Μητράκας θα έχει αντίπαλό του τον κ. Δένη, που συγκέντρωσε τις απαραίτητες 50 υπογραφές και κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της οργάνωσης.

Ο κ. Δένης είναι μέλος του τομέα Υποδομών και Δικτύων του κόμματος, και τώρα εργάζεται στην «Αττικό Μετρό ΑΕ». Ο κ. Δένης ήταν στο παρελθόν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί και φέρεται η υποψηφιότητά του να στηρίζεται από κάποια μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης κι από τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Στράτο Σιμόπουλο, χωρίς όμως να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Ο κ. Μητράκας από την άλλη θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί της εκλογικής μάχης, καθώς έχει την υποστήριξη πολλών κομματικών στελεχών, ενός μεγάλου μέρους του κομματικού μηχανισμού (παλαιοί και νυν πρόεδροι των τριών ΝΟΔΕ της Α' Θεσσαλονίκης), βουλευτών του κόμματος και των επικεφαλής της νεολαίας, συν των «γαλάζιων» εκπροσώπων των επαγγελματικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και των αυτοδιοικητικών στελεχών της Θεσσαλονίκης, όπως άλλωστε είχε δημοσιεύσει και η Voria.gr με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Η εκλογική μάχη θα διαρκέσει για τρεις εβδομάδες. Στην Α' Θεσσαλονίκης συνολικά αναμένεται να ψηφίσουν περισσότερα από 10.000 ενεργά μέλη της ΝΔ, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης κάτι λιγότερο από 3.000 (στις προηγούμενες εσωκομματικές είχαν ψηφίσει 2.876).