Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, 10:00-13:30 - Διοργανω΄νεται στο πλαίσιο του Leisure Skills Project του Erasmus+.

Ημερίδα για τη «Διαχείριση ελεύθερου χρόνου ατόμων με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες» για φοιτητές και απόφοιτους προγραμμάτων σπουδών Εργοθεραπείας, ενήλικες πολίτες με νοητική αναπηρία, διεπιστημονικές ομάδες, εκπαιδευτές γονείς και φροντιστές, καθώς και κάθε επαγγελματία υγείας με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο πλαίσιο του προγράμματος Leisure Skills Project του Erasmus+ και σε συνεργασία με την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ και το Center of Social Innovation.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν καταρτισμένοι επιστημονικοί συνεργάτες της ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ. Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι εισηγητές κ.κ.:

-Έλενα Γλυκύ, Εργοθεραπεύτρια, M.Ed, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

-Ξένια Καΐρη, Σχολικός Ψυχολόγος BSc, MA, MSc Professional Educational Psychology, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΔΗΦ Άνοιξης, ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

-Γλυκερία Καλαμάτα, MSc Gender Studies, ΜΑ Adult Learning, Project Manager & Researcher CSI

-Γιάννης Μπούχτης, ΜΒΑ, Head of Projects, ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

-Ελένη Ντάκου, Εργοθεραπεύτρια – Ινστιτούτο Επιστήμης του Έργου και Αποκατάστασης (ΙΝΕΑΑΠ) του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

-Δρ. Παναγιώτης Σιαπέρας, Εργοθεραπευτής – Ψυχολόγος, Κοσμήτορας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου - Συντονιστής ΙΝΕΕΑΠ

-Ευαγγελία Παπαδιώτη, Msc Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών & Εφήβων, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΔΗΦ Χαλανδρίου, ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει γνώσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου ατόμων με νοητικές και γενικά αναπτυξιακές δυσκολίες, ενώ απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός εύκολα προσβάσιμου ηλεκτρονικού υλικού το οποίο θα βοηθά άτομα ΑμεΑ να εντάσσονται λειτουργικά στην κοινωνία.

Η ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Επιστήμης του Έργου και Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ) του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω Zoom), την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, 10:00-13:30. Για περισσότερες πληροφορίες και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, κάντε κλικ εδώ ή επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr.

Λίγα λόγια για τους συνεργαζόμενους φορείς της ημερίδας:

-Το ΙΝΕΕΑΠ αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει πηγή διεπιστημονικής συνεργασίας και έρευνας στην Επιστήμη του Έργου και της Αποκατάστασης, προάγοντας τη γνώση και την εμπειρία όσον αφορά τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ευημερίας των ατόμων.

-Η ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ είναι η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων, η οποία ιδρύθηκε το 1960 από Γονείς και Κηδεμόνες ατόμων Νοητικά Υστερούντων και λειτουργεί ως Φιλανθρωπικός Οργανισμός Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

To Center of Social Innovation είναι ένα διεθνές Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου, το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων με στόχο να καλύψει κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ