Skip to main content

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά κι οικόπεδα Μετεώρων σε συνάντηση Πέτσα-Ευθυμίου

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και του παρέθεσε διάφορα ζητήματα για την πόλη.

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου και του παρέθεσε διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων, και για τη Θεσσαλονίκη.

Η βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για την άμεση επανάχρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, δεδομένου και του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής του.

Στη συζήτηση έθεσε και το θέμα των δημοτικών οικοπέδων των Μετεώρων, όπου έχουν ανεγερθεί κατοικίες για τις στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αυτής, χωρίς ωστόσο να έχει διευθετηθεί το καθεστώς κυριότητάς τους.

Ο υπουργός δήλωσε ότι διερευνάται η δυνατότητα να δοθεί λύση, όπου είναι εφικτή σε πολύ άμεσο χρόνο, ώστε να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι δυνατότητες που δημιουργούνται από την αξιοποίηση του  Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, αφενός για την ανάπτυξη των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης και αφετέρου για τη βελτίωση του επίπεδου ζωής των κατοίκων τους.

Παράλληλα, η Άννα Ευθυμίου έθεσε ως κυρίαρχο θέμα την αποκατάσταση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ σε υπερήλικες Έλληνες πολίτες ομογενείς παλιννοστούντες Ποντίους από την πρώην ΕΣΣΔ και σε Βορειοηπειρώτες.

Τέλος, η βουλευτής υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα επέκτασης της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση του προγράμματος της στέγασης, απασχόλησης και απογραφής.

«Στη χώρα μας ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού Ρομά διαμένει σε ακατάλληλες στεγαστικές συνθήκες, σε πρόχειρα καταλύματα, με ελλιπή πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, πόσιμο και τρεχούμενο νερό, σε περιοχές χωρίς στοιχειώδεις υποδομές οδοποιίας, περιορισμένη αποκομιδή απορριμμάτων, και μη-σύνδεση στα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ρομά λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού και του ρατσισμού που υφίστανται, είναι εύλογη η επιθυμία τους για πολιτικές παρεμβάσεις», κατέληξε η κυρία Ευθυμίου.