Skip to main content

Μητροπολίτης Δημητριάδος σε Χρυσοχοΐδη: Να ανοίξουν οι ναοί τα Χριστούγεννα

Σε σχετική συνάντηση, ο Μητροπολίτης ζήτησε από τον υπουργό τη συμμετοχή των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις με την τήρηση όλων των μέτρων.

Την ανάγκη να ανοίξουν οι ναοί για τα Χριστούγεννα με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας επισήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο κ. Ιγνάτιος μετέφερε στον υπουργό την επιθυμία των πιστών, να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και τις θείες λειτουργίες των γιορτών σε όλη την περίοδο των Χριστουγέννων επισημαίνοντας πως έχει στα χέρια του εκατοντάδες υπογραφές από πιστούς που ζητούν το άνοιγμα των εκκλησιών.

Στο ζήτημα του συνωστισμού ο μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε πως «θα μπορούσε να υπάρχει ένα μικρός αριθμός για κάθε λειτουργία και εμείς θα γεμίσουμε τη μέρα με πολλές λειτουργίες για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πιστοί».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τελώντας θείες λειτουργίες μέσα στη μέρα θα μπορούν να συμμετάσχουν οι πιστοί και να ικανοποιήσουν τη θρησκευτική τους επιθυμία. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει και με ασφάλεια».

Συμπλήρωσε δε πως «στο γραφείο μου έχουν φτάσει από διάφορες περιοχές του νομού κείμενα με υπογραφές πιστών που ζητούν την επαναλειτουργία των ναών και για τον κόσμο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε στον μητροπολίτη ότι θα μεταφέρει το αίτημα στην κυβέρνηση.