Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ:ΤΣΙΠΡΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για την «ευχή» του Μητροπολίτη Διονυσίου στον πρωθυπουργό - «Δεν μπορούν να ακυρώνουν το νόμο της φύσης τέτοιοι νόμοι», λέει το ΚΚΕ

«Ευχή» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συνάψουν οι γιοι του σύμφωνο συμβίωσης, έδωσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονυσίου, κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, με αφορμή τη σχετική διάταξη για τους ομοφυλόφιλους, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις με τη δήλωσή του.

«Εκφράζω πικρό παράπονο... Είναι δυνατόν να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει ‘ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε; (στη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης). Να το λέει επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας μας; Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου τι θα μού έλεγε τότε; ‘με ειρωνεύεσαι; με κατηγορείς; τι μού λες;' πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα παραδείγματα και να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι αυτά καλά παραδείγματα. Εκτραχύνουν τον άνθρωπο τέτοιες καταστάσεις, τον κάνουν κτηνώδη άνθρωπο. Τέτοιοι άνθρωποι δεν μας χρειάζονται. Μιλάμε για τόσο μικρές μειοψηφίες. Μήπως πάτε να ξεπεράσετε άλλα προβλήματα, ρίχονντας στον λαό αυτά;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

«Εκτιμά ότι το παράδειγμα του είναι καλό;», διερωτήθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς κάνοντας λόγο για κηρύγματα μίσους. «Ο λόγος του μητροπολίτη εμπνέει μίσος», τόνισε ο κ. Παππάς.

«Ντρέπομαι για τέτοιους είδους δηλώσεις, ντρέπομαι που στο εκκλησίασμα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που προσβάλλουν το εκκλησίασμα στο σύνολό του», τόνισε στον ΣΚΑΪ από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Καρακώστα.

«Δεν μπορούν να ακυρώνουν το νόμο της φύσης τέτοιοι νόμοι», δήλωσε ωστόσο Δ. Μανωλάκου του ΚΚΕ.

«Δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους με αυτά. Τα του Καίραρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», σημείωσε ο Κ. Γκιουλέκας από τη ΝΔ.

«Είναι δυνατόν να εκπέμπει τέτοιου μεγέθους μίσος και να απευθύνεται στον πρωθυπουργό με αυτό τον τρόπο; Η δήλωση είναι εξωφρενική» επισήμανε ο Σπ. Λυκούδης του Ποταμιού.

«Το σύμφωνο συμβίωσης είναι θέμα καθαρά ίσων δικαιωμάτων δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε όλοι ίσοι (...) Ο λόγος αυτός απομακρύνει τον κόσμο.» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. «Υπάρχουν και καλά παραδείγματα ιεραρχών χωρίς μισαλλοδοξία», παρατήρησε ο κ. Μαυρωτάς.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ